TransAnatolia yarışları sona eriyor TransAnatolia yarışları sona eriyor

Niğde'de doğa sporları alanında hizmet veren ve kentin tanıtımı noktasında basında geniş yer bulan ve vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan OFFROAD organizasyonları her yıl Türkiye otomobil sporları federasyonunun TOSFED kontrolünde profesyonel bir kimliğe kavuşuyor.
AKDENİZ OFFROAD KUPASINDA AÇILIŞ HEYECANI
Bölgesel kupa olan Akdeniz OFFROAD Kupası’nın ilk yarışı 15 Temmuz Milli Dayanışma ve Birlik Günü anısına 13-14 Temmuz’da Niğde'de gerçekleşecek kayıtların devam ettiği yarışta 40 pilotun katılacağı  amansız mücadeleye NİĞDOFF Arena'da Niğdelilerin ev sahipliğinde gerçekleşecek.
NİĞDOFF Başkanı Mikail Evkaya konuyla ilgili açıklamasında,”6 ayaktan oluşan yarışta Akdeniz OFFROAD kupası ilk yarışı şampiyonaya çok önemli puanlar katacak. Yarışçıların heyecanı ilk kez yarışacakları Niğde etabı için çok yüksek. Şampiyonayı takip eden OFFROAD’a gönül vermiş birçok taraftarın da araçları ile birlikte şehrimizde olması bekleniyor. Her yıl yüzlerce aracın katıldığı Niğde arena bu sene profesyonel bir yarışa ev sahipliği yapacak organizatörlüğünü Niğde OFFROAD kulübü ve Niğde Belediyesi işbirliğinde gerçekleşecek yarışta organizasyon puanının yüksek olması için azimle çalışan yetkililer ileriki yıllarda Türkiye şampiyonasının da bir ayağının Niğde'ye gelmesini amaçladıklarını” belirtti.
SEREMONİK START 13 TEMMUZ’DA
NİĞDOFF Başkanı Evkaya, yarış detaylarını da paylaşarak; ‘’Organizasyon 13 Temmuz Cumartesi günü saati 16.00'da Ömer Halisdemir meydanında verilecek Seremonik startla başlayacak yine aynı akşam NİĞDOFF Arenada saat 20.00'de kamp ateşinin yanması ve konserlerle devam edecek 14 temmuz Pazar günü saat 11.00'de yarışın ilk resmi startı ile birlikte heyecan sürecek” dedi.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber