EĞİTİM

NÖHÜ'de mısır hasadı başladı

Abone Ol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezinde yürütülen hayvancılık faaliyetlerinde kullanmak üzere kaba yem üretmek amaçlı ekilen 200 dekar silajlık mısırın hasadı başladı.
MERKEZİN HAYVANCILIK FAALİYETLERİNDEKİ KABA YEM İHTİYACI KARŞILANIYOR
Merkez, bünyesindeki yaklaşık 115 büyükbaş ve 200 küçükbaş hayvanın kaba yem ihtiyacını kendi uygulama arazilerinde ürettiği silajlık mısır, yonca, arpa vb. ürünlerle karşılıyor. Bu kapsamda hayvanların yıllık kaba yem ihtiyacını karşılamak için 200 dekar silajlık mısır, 200 dekar arpa-buğday ve 200 dekar yonca tarımı yapılıyor.  Böylece Merkezimizde yaklaşık 130 ton yonca ve 650 ton silaj üretimi gerçekleştiriliyor. Ayrıca buğday ve arpa üretimi yanında yan dal olarak üretilen sap da hayvanların beslenmesinde kullanılıyor. Son üç yılda 1000 dekar arazinin tarım uygulamalarına kazandırıldığı Üniversitemiz Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezi, bu üretim politikasıyla kısa bir süre içerisinde kaba yem ihtiyacını kendi olanaklarıyla karşılayacak duruma geldi.


"MERKEZİMİZ MADDİ ANLAMDA DAHA GÜÇLÜ HALE GELİYOR"
Konuyla ilgili konuşan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Ayhan Şahenk Tarımsal Uygulama ve Araştırma Merkezimizde bulunan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarımızın kaba yem ihtiyacını karşılamak adına arazilerimizde silajlık mısır, yonca gibi ürünlerin üretildiğine vurgu yaptı. Hayvanlarımız için kullanılan kaba yemin böylece Merkezimizin kendi olanaklarıyla üretildiğini belirten Rektörümüz Uslu, "Böylece Merkezimiz önemli oranda katma değerli ürün üreterek maddi anlamda daha güçlü hale geliyor." dedi.
Rektör Uslu ayrıca, Merkez Müdürü Prof. Dr. Ahmet Şekeroğlu ve tüm Merkez çalışanlarına özverilerinden dolayı teşekkür ederek, "Her alanda 'üreten üniversite' modelimizle ülkemize ve bölgemize katkı sağlamaya devam ediyoruz.” Diye konuştu.
(NÖHÜ)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }