Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli Diyetisyen Ayşe Büşra Kaygısız, okul çağındaki çocukların beslenmeleri ve beslenme alışkanlıklarına yönelik açıklamalarda bulunarak, ailelere çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Op. Dr. Kaya: “Safra kesesi taşlarından laparoskopik yöntemle kurtulmak mümkün” Op. Dr. Kaya: “Safra kesesi taşlarından laparoskopik yöntemle kurtulmak mümkün”

Okul Çağındaki Çocuklar Için Beslenme Önerileri (1)
KAHVALTI ÖĞÜNÜNÜN ÖNEMİ
Diyetisyen Kaygısız açıklamasında, “Okula yeni Başlayan, özellikle altı, on iki yaş grubu çocuklarda büyüme ve gelişme çok hızlıdır. Bu süreçte beslenme, çocukların bedensel ve zihinsel gelişimi açısından çok önemli bir yere sahiptir. Yeterli bir dengeyi beslenme alışkanlıklarının erken yaşta kazanılması, ilerleyen dönemlerde kronik rahatsızlıkların önlenmesinde son derece önemlidir. Sağlıklı ve protein bakımından zengin bir kahvaltı bilişsel işlevleri ve öğrenmeyi olumlu yönde etkilemektedir. Kahvaltı öğünün atlanması, konsantrasyon düşüklüğüne, halsizlik, yorgunluk ve öğrenmede güçlüğe sebebiyet verebilir. Kahvaltı yerine gün içerisinde tüketilen fastfoodlar ya da abur cuburlar yüksek ve boş enerji kaynakları olup ilerleyen dönemlerde obeziteye sebebiyet verebilirler. Dedi.
“SAĞLIKLI BESLENME ÇANTALARI OLUŞTURULMALIDIR”
Diyetisyen Ayşe Büşra Kaygısız açıklamasının devamında “Paketli ve ambalajlı gıdalar tüketilmemeli. Sağlıklı beslenme çantaları oluşturulmalıdır. Taze meyve veya kuru meyveler yanına fındık, fıstık, badem gibi kuruyemişler. İçecek olarak da süt veya ayran tercih edilebilir. Hazır meyve suları bu süreçte tercih edilmemelidir. Onun yerine tacize sıkılmış meyve suları tercih edilmelidir. Ama burada miktar önemlidir. Çünkü bir su bardağı meyve suyu gün içerisinde alınması gereken meyve miktarından daha fazla meyve içerebilir. Bu dönemde çocuklarda su tüketimi de çok önemlidir. Çocuklarda Beslenme çantalarının yanına, onların ilgilerini çekebilecek suluklarda su konularak su içmeye teşvik edilebilir. Özellikle çocuklar, okulda yaptıkları fiziksel aktivitelerin dışında her gün yarım saat, 45 dakika kadar da fiziksel aktivite yapmaktadırlar.” İfadelerine yer verdi.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber