ÖZ PİL-SEN Petrol, İlaç, Lastik, Kimya ve Plastik İşçileri Sendikası Ankara’da kuruldu.
Petrol, İlaç, Lastik, Kimya ve Plastik İşçileri Sendikası’nın (ÖZ PİL-SEN) Birinci Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara’da Akar Otel’de gerçekleştirildi. Sendika genel başkanlığına Niğde’nin yakından  tanıdığı Tüm Niğde Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Mehmet Avşar getirilirken, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün ise sendikanın Yöneyim Kurulu Üyeliğine seçilen isimlerden oldu.
Sanayi ve İş Dünyası, bürokratların, sendika üyeleri ve delegelerinin katıldığı ve tek liste olarak yapılan olağan genel kurul toplantısında Petrol, İlaç, Lastik, Kimya ve Plastik İşçileri Sendikası (ÖZ PİL-SEN) Genel Başkanlığı Görevine Mehmet Avşar genel başkan olarak seçildi.
Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan olağan genel kurul toplantısının açılış konuşmasını Genel Başkan Adayı Mehmet Avşar yaptı.
YENİ BİR ADIM ATIYORUZ
Mehmet Avşar yaptığı konuşmasında ÖZ PİL-SEN sendikası ile yeni bir adım attıklarını belirterek, “Bugün Türkiye’nin sendikal tarihinin sonraki süreçlerinde, ismi daha sık duyulacak, işleri takdir ve takip edilecek, sendikacılık konusundaki hassasiyetleri önemsenecek, emek mücadelesiyle sendikal kulvara yön verecek, hak arama mücadelesiyle sendikal alana yeni yöntemler üretecek, Petrol, İlaç, Lastik, Kimya ve Plastik İşçileri Sendikası’nın kısa adıyla Öz Pil-Sen’imizin ilk genel kurulunu yapıyoruz.  Sendikamız Öz Pil-Sen ve genel kurulumuz, öncelikle işçi kardeşlerimiz olmak üzere memlekete ve millete hayırlı olsun.
ÖZ PİL- SEN sendikası ile yeni bir adım atıyoruz. Rabbim çıktığımız bu yolda utandırmasın. Temiz bir sayfa ile yolumuza devam edeceğiz. Kavgasız, kimseyi kötülemeden, kimseye rakip olma ya da kimseyi bölme hedefi olmayan, kendi yolumuzda doğru bildiklerimizle ilerleyeceğiz.
Biz bu iş kolunda hiçbir sendikaya karşı kurulmuş, herhangi bir iradenin uhdesinde kurulmuş bir sendika değiliz. Sendikamız tamamen birlik, beraberlik, samimiyet, cesaret ve liyakatle tüm emekçilerimize hizmet etmek için bu yola çıkmış bulunuyoruz” dedi.
DİNAMİK VE EN ÇALIŞKAN SENDİKA OLACAĞIZ
Emekçilerin desteği ile en kısa zamanda en dinamik ve en çalışkan sendika olacaklarını belirten Avşar, “Buradan yaktığımız emek meşalesi ile sendikal anlamda Petrol, İlaç, Kimya ve Plastik Sanayi iş kolumuzda en genç sendika olarak, çalışan emekçilerimizin umudu, geleceği ve güveni olacağız.
Emekçilerimizin desteği ile en kısa zamanda en dinamik ve en çalışkan sendika olacağız. Sendikamız tüm çalışanların yani sahanın sesi olacak ve tüm emekçileri ilk kez bu kadar farklı ve beklentilerine uygun bir sendika ile tanışmış olacak.
Biz işverenle işçinin emek ile emekçinin ortak paydası olan uzlaşı kültürü ile profesyonel ve kurumsal bakışın aidiyetini oluşturarak hem işyerlerimize hem ekmeğimize hem de emeğimize sonuna kadar sahip çıkıp birlikte büyüyüp birlikte başaracağız” şeklinde konuştu.
ÜRETKEN SENDİKACILIK YAPACAĞIZ
Yeni kurulmuş bir sendika olarak üretken bir sendikacılık yapacaklarını vurgulayan Mehmet Avşar, “Yeni kurulmuş bir sendika olarak, zaman kaybına vaktimiz yok. Hemen kurumsallaşmaya, hizmet ve toplumsal kurumsallaşmaya, hizmet ve toplumsal sendikacılık vizyonumuzu yürürlüğe koyduk, koyuyoruz. Sözün özü üretim sendikacılığı üretken sendikacılık yapacağız.
Öz Pil-Sen’imiz; “Petrol, kimya, lastik, plastik ve ilaç” iş kolunda sendikaya bakışı değiştirecek. Öz Pil-Sen’imiz sendikal mücadeleye dair yeni, kapsayıcı ve emsalsiz heyecan oluşturacak. Bizim iş kolumuz; memleketin her insanıyla doğrudan ilgili iş koludur.
Bizim iş kolumuz; milletin sağlığıyla, refahıyla, kalkınmasıyla doğrudan ilişkilidir.
Bizim iş kolumuz; yerli ve milli üretimin önemli olduğu, devletin egemenliğini, milletin bağımsızlığını etkileyen, destekleyen iş koludur.
Tam da bu nedenle biz Öz Pil-Sen olarak Anadolu mayasının hakkını veren sendikacılık yapacağız” ifadelerini kullandı.
EN BÜYÜK SENDİKA OLMAYA TALİBİZ
Konuşmasının devamında işkolunda en büyük sendika olmaya talip olduklarını belirten Avşar, “Türkiye’nin kalkınmasına, gelişmesine, zenginleşmesine doğrudan etki ve katkı yapan işlerin ve işyerlerinin çokça bulunduğu iş kolunda; En Büyük Sendika olmaya talibiz.  En Doğru Sendik olmaya talibiz.  En Güçlü Sendika olmaya talibiz.  En Demokratik ve En Adil, Sendika olmaya talibiz.  Ve herkes şuna emin olsun, hiç kimsenin şüphesi olmasın ki talip olduklarımızı gerçekleştirecek birikime de sahibiz.  Biz, duruşu kadim, kuruluşu yeni bir sendikayız.
Biz, değerleri kadim, yöntemleri yeni bir sendikayız.  Biz, mücadelesi kadim ve daim, hedefleri yeni ve kararlılığı güçlü sendikayız.  Öz Pil-Sen, ilkeleri kadim, iradesi kesin ve mücadelesi etkin sendikadır. Bugün giriş bölümünü yazmaya başladığımız hikayemizin destana dönüşeceğine eminiz” İfadelerini kullandı.
ÖZ PİL-SEN İLE SENDİKAL FARKLILIĞI HERKES FARK EDECEK
Emeğe değer veren herkesi sendikanın destekçisi kabul ettiklerini belirten Mehmet Avşar, “Emeğe değer veren herkesi, sendikamızın destekçisi kabul ediyoruz.
Alın terinin hakkını vermekten kaçınan hiç kimseye saygı duymayız, itibar göstermeyiz.
Yeniden Büyük Türkiye, Demokratik Türkiye, Adil Türkiye, Güçlü Türkiye ve Büyük Türkiye hayali kuranlara destek olmaktan ve katkı sunmaktan onur duyarız.
Memleketi ve milleti bölmeye, Anadolu irfanını köreltmeye, birlik ve kardeşlik zeminini yok etmeye niyet ve gayret edenlerin karşısında olmaktan, karşılarına çıkmaktan yılmayacağız.
Biz, inanç ve medeniyet zeminimizin “halis niyet”, “ehil gayret”, “helal ekmek” ve “hakkı yenmeyen emek” misyon ve vizyonunun işçi sendikacılığındaki markası olacağız.
Yanlış kurallara, hükümlere, iş ve işlemlere rıza göstermeyeceğiz.
Doğru kurallara, kararlara, çabalara ve arayışlara destek olmak ve sahip çıkmak değişmez sorumluluğumuz olacak. Tarihimizin, kültürümüzün, medeniyet ve inanç perspektifimizin emeğe, ekmeğe, adalete ve iş ilişkilerine dair bütün kavramları, kuramları ve nihayet kurumları, ilgi ve etki alanımızda kabul ediyoruz.
Fikrimizi soranlara, bilgimizi ve ilgimizi isteyenlere karşı cömert ve açık olmak, öncelediğimiz ve vazgeçmeyeceğimiz bakış açımızdır.  Çalışma hayatı mevzuatının bizatihi tarafı olarak cümle kuracak, öneri ortaya koyacak, gerektiğinde tepkimizle sahada bulunacağız.
Sözün özü; adam gibi sendika olacağız ve insan gibi sendikacılık yapacağız.
Öz Pil-Sen’in sendikal söylemlerindeki farklılığı, aklı ve ahlakı herkes fark edecek.
Biz söz veriyoruz; girilmedik işyeri, sendikamıza davet edilmedik işçi, elini sıkmadığımız işveren ve işçi kalmayacak” şeklinde konuştu.
MEHMET AVŞAR GENEL BAŞKAN SEÇİLDİGenel kurulda yapılan organ seçimlerinde Mehmet Avşar Petrol, İlaç, Lastik, Kimya ve Plastik İşçileri Sendikası (ÖZ PİL-SEN) Genel Başkanlığına seçildi. Sendika yönetim kurulu asil üyeliklerine ise Serra İrem Topçoğlu, Alpaslan Düzgün, Akif Boncuk ve Ertuğ Viran seçildiler.
 (ÖZ PİL-SEN)

Öz Pi̇l Sen İlk Olağan Genel Kurulu Yapildi (2)

Öz Pi̇l Sen İlk Olağan Genel Kurulu Yapildi (5)

Göktepe: Ahiler devlete yol göstermişlerdir Göktepe: Ahiler devlete yol göstermişlerdir

Editör: Niğde Haber