Günlük su tüketiminin ihmali, hayati sonuçları beraberinde getiriyor Günlük su tüketiminin ihmali, hayati sonuçları beraberinde getiriyor

53’ncü Bölge Niğde Eczacılar Odası Başkanı Nihat Öztürk, Türk Eczacılar Birliği aracılığıyla ithal edilen Epilepsi ve büyüme hormonlarının temininde güçlük çekildiğini ve bazı antibiyotik ilaçlarda yaşanan sorunlara değindi.
“SÜREKLİ VE DÜZENLİ KULLANILMASI GEREKEN İLAÇLAR BUNLAR”
Niğde Eczacı Odası Başkanı Nihat Öztürk açıklamasında, “Yurt dışından temin edilen ilaçları bulmakta güçlük çekiyoruz. Türk Eczacılar Birliği aracılığıyla ithal edilen bazı ilaçlar, özellikle epilepsi ilaçları temin edilemiyor hastalar ciddi mağdur durumda. Bunun dışında bilhassa büyüme hormonları da bulunamıyor. Sürekli ve düzenli kullanılması gereken ilaçlar bunlar. Hasta mağdur oluyor. Bu mağduriyetin yetkililer tarafından bir an önce giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğine inanıyorum.” Dedi.
“BAZI ANTİBİYOTİKLERDE DE SORUN YAŞIYORUZ “
Başkan Öztürk, açıklamasının devamında bazı antibiyotik ilaçlarda kutu içerikleri ile ilgili de sorun yaşandığını ifade ederek, “Bilhassa bazı antibiyotiklerde de sorun yaşıyoruz. Eskiden rahatlıkla bulabildiğimiz antibiyotikleri bulamadığımız oluyor. Hele hele paket içeriğindeki adetlerle alakalı sorun var. Örneğin, doktor içinde 14 tane içeren antibiyotik yazdığında antibiyotiğin bize firmaların gönderdikleri içinde 10 tane olan bu da ciddi fiyat farkları vatandaşın zararına oluyor. Bu konuda da bir tedbir alınması gerekir diye düşünüyorum.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber