Bölgede sağanak yağışlar başladı Bölgede sağanak yağışlar başladı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Niğde’de de ortaöğretim mezunlarına yönelik düzenlenen Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) adayları ter döktü.
Niğde genelinde birçok sınav merkezi bölgesinde ve Niğde şehir merkezinde sıvan çıkışı müthiş bir trafik yoğunluğu yaşandı. Özel araçlarıyla okul kapısı önünden yakınlarını almak isteyen ya da sınavdan çıkan vatandaşlar, araç yoğunluğu oluşturarak trafiği kilitledi.
KAZASIZ BİR YOĞUNLUK YAŞANDI
Sıkışan trafikte polis ekipleri vatandaşları uyarsa bazı bölgelerde ulaşımda aksaklıklar yaşandı. Şehir trafiğinin yoğu olarak akış gösterdiği Niğde – Bor yolu istikametinde kilometrelerce araç kuyrukları oluştu. Bu denli yoğun trafik akışının olduğu bugünde neredeyse hiç trafik kazası yaşanmamış olması ise sevindiren taraf oldu.
YENİ MEZUNDAN, 40 YAŞ ÜSTÜNE KADAR GENİŞ BİR KATILIM VARDI
Sınavdan çıkan adayların yaş aralığı ise oldukça değişken olduğu görüldü. Liseden yeni mezun gençlerin yanı sıra yaşı 40’ın üzerinde olan vatandaşlarında bu sınava katılım gösterdiği gözlemlendi. Sınav sorularını bir kesim kolay bulurken bir kesim ise zorlandığını ifade ettiler.
(Salih ALPTEKİN)

Editör: Niğde Haber