Türkiye'nin güneyinden başlayıp doğusuna kadar rota sunan TransAnatolia Rally Raid'in startı Mersin'de verildi. Bu yıl 14. kez düzenlenen organizasyon, 7 Eylül'de Van'da son bulacak.
TransAnatolia Genel Koordinatörü Burak Büyükpınar ve TransAnatolia Sportif Direktörü Orhan Çelen’in konuşmalarının ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı izni ve Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu desteğiyle düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek, dünyanın ise en büyük ve zorlu yarışlarından biri olan TransAnatolia Rally Raid'in startı verildi.
NİĞDE ÜZERİNDEN GEÇEREK VAN'DA SONA ERECEK
Doğa, macera ve sporu tek yarışta toplamayı başaran TransAnatolia Rally Raid, Karaman, Konya, Niğde, Adana, Kayseri, Yozgat, Sivas, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Bingöl, Muş ve Bitlis'ten geçip, 7 Eylül'de Van'da tamamlanacak. Bugüne kadar 27 farklı ülkeden binin üzerinde yarışmacının Türkiye'nin eşsiz coğrafyasında ağırlandığı TransAnatolia Rally Raid'e 10 ülkeden yüzlerce yarışmacı katıldı. 2 bin 200 kilometrelik yarış; motosiklet, 4x4 otomobil, SSV, Quad ve kamyonlar için rally ve raid olmak üzere iki ayrı kategoride yapılıyor. Rallide yarışmacılar zamana karşı yarışırken, raid kategorisinde ise katılımcılar navigasyonla mücadele ediyor.
(İHA)

Niğde Belediyespor eli boş döndü Niğde Belediyespor eli boş döndü

Transanatolia Rally Raid'in Niğde Etabı Gerçekleşecek (1)

Transanatolia Rally Raid'in Niğde Etabı Gerçekleşecek (2)

Editör: Niğde Haber