Başkan Gümüştepe MÜSİAD’ın GİK toplantısına katıldı Başkan Gümüştepe MÜSİAD’ın GİK toplantısına katıldı

Türkiye'nin ilk şehit emniyet müdürü olan Ali Er, şehadetinin 32. yılında memleketi Aksaray'da Şehitlik mezarlığında bulunan mezarı başında saygı ve rahmetle anıldı.
Ali Er'in vefatının üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen derin acısı yüreklerde hala taze. Şehit Emniyet Müdürü, mezarı başında düzenlenen törenle Muharip Gaziler Derneği başkanı Mustafa Dağ, Yeşil Doğa Dernek Başkanı Abdulkadir Ay ve yeğeni Oğuz Aktaş'ın katılımıyla anıldı.
Aksaray  Müftülüğü ve Emniyet teşkilatının yapacakları organizeyle Şehit Ali Er ve 15 Temmuz şehit  Önder Güzel  için Ulu Camii'nde mevlid-i şerif okutulacak.
Ali Er, 14 Temmuz 1992'de, Van'ın Başkale ilçesi yolunda biten 32 virajlar mevkisinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen hain bir pusuda, görevi başında iki meslektaşıyla birlikte şehit düştü. Aksaraylı şehidimiz, asla gerçekleştiremediği Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine aday biri olarak hafızlara kazındı.
Ali Er'in emaneti, üç oğlu da babalarının izini takip ederek emniyet teşkilatında önemli görevlerde bulunuyor. Oğullarından Eraslan Er, Özel Harekat Daire Başkan yardımcısı  olarak görev yapıyor. Volkan Er Ankara emniyet müdür yardımcılığı görevindeyken Erkurt Er da, yine aynı kademede Antalya’da görev alarak hizmet veriyorlar. Bu üç yiğit, hem babalarının mertliklerini ve vatan sevgisini devam ettiriyorlar hem de Aksaray'ın gurur kaynağı haline geliyorlar.
Bölgede, Şehit Ali Er ve arkadaşlarının azim ve cesaretini hatırlayarak görevini sürdüren Özel Harekat polisleri, farklı noktalara yapılan operasyonlarla terör örgütlerine karşı mücadele ediyor. Zorlu arazi koşullarında, yerli ve milli silahlarla teçhizatlandırılmış özel harekat timleri de gece gündüz demeden gözetleme görevleriyle, hainlere geçit vermiyorlar.
Afyon Valisi Gökmen Çiçek’in talimatıyla Hayatını içeren kitap bastırılan Şehit Ali Er’in  Ankara’da  özel Harekat yerleşkesine ismi verilmişti son olarak  Adana’da yeni açılan Özel Harekat müdürlüğüne ismi verilerek anısı yaşatıldı.
(Haber Merkezi)

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.59.57

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.59.56 (1)

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.59.56 (2)

Whatsapp Image 2024 07 14 At 12.59.57 (1)

Editör: Niğde Haber