Bor Müftülüğünde görev değişimi Bor Müftülüğünde görev değişimi

Kültür Turizm Bakanlığı'na bağlı Vakıflar Genel Müdürlüğünün organizasyonuyla Niğde, Nevşehir, Kayseri ve Kırşehir’de vatandaşlara kent merkezlerinde belirlenen noktalarda Cuma namazı sonrası aşure ikramı yapıldı.
VALİ ÇELİK VATANDAŞLARA AŞURE DAĞITTI
Dışarı Camii’nde gerçekleştirilen aşure ikramı Cuma namazı sonrası, Niğde Valisi Cahit Çelik, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir ve İl Jandarma Komutanı Albay Gürol Okyar ile birlikte vatandaşlara aşure dağıttı.
“MUHARREM AYIMIZ MÜBAREK OLSUN”
Dağıtım sonrası basın mensuplarına açıklamada bulunan Niğde Valisi Cahit Çelik, “Hicri takvime göre Muharrem ayı içerisindeyiz. Muharrem ayıyla ilgili peygamber efendimizin mübarek bir ay ve oruç tutmanın çok faziletli olduğu yönünde hadisler de var. Aynı zamanda İslam tarihi açısından gerçekten çok üzüntü verici olan bir olay da bildiğiniz gibi. Muharrem ayının onunda yaşanıyor. 680 yılında Hazreti Ali’nin oğlu Hazreti Hüseyin ve beraberinde 72 Müslümanla beraber maalesef Kerbela'da şehit ediliyor. Evet, aynı zamanda Muharrem ayı bu açıdan da bir matem ayı. Bu vesileyle de Kayseri Vakıflar Bölge Müdürlüğümüz sadece Niğde’de değil, aynı zamanda Nevşehir, Kayseri ve Kırşehir'de bir aşure etkinliği yaptı. Biz de vatandaşlarımıza bugün Dışarı Camii’nde Cuma namazından sonra aşure ikramında bulunduk. Bu etkinliği düzenleyen Vakıflar bölge Müdürlüğümüze ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Muharrem ayımız mübarek olsun” Dedi.
(Dahi GEDİK)

D S C 0736

D S C 0733

D S C 0730

D S C 0725

D S C 0723

Editör: Niğde Haber