Başkent Niğde Vakfı Vali Çelik’i ağırladı Başkent Niğde Vakfı Vali Çelik’i ağırladı

Niğde Valisi Cahit Çelik, Muharrem Ayı münasebetiyle yazılı bir mesaj yayımladı.
Vali Çelik mesajında, Muharrem ayının önemine değinirken, muharrem ayı ile ilgili bilgilerde verdi. “Muharrem Ayı, Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi dolayısıyla hicri yılın başlangıcıdır” diyerek mesajına başlayan Niğde Valisi Çelik sözlerine şöyle devam etti: “Muharrem ayının 10. günü de kardeşliğin, paylaşmanın, şükretmenin, birlik ve beraberliğin adı olan Aşure Günü’dür. Bazı peygamberler için kurtuluş veya müjde günü sayılan Muharrem ayı aynı zamanda, Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin’in ve çoğu Ehl-i Beytten 72 kişinin Kerbelâ’da yaşadığı acıların hatırlandığı bir dönemdir. Bu ay, bize sabrı, metaneti ve dayanışmayı hatırlatır.
Bugün, Kerbelâ’nın acısını yüreklerinde hisseden Müslümanlar olarak, bu olaylardan dersler çıkararak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Kerbelâ'yı doğru anlayıp, toplumsal barış ve kardeşliği pekiştirmeliyiz.
“ACILARI BİR OLANLARIN İDEALLERİ DE BİR OLUR”
Muharrem Ayı matem ayı olmakla beraber, halk arasında paylaşmanın simgesi haline gelen Aşure günü, birlik ve beraberliği perçinlemektedir. Kaynayan kazanda farklılıkları ortaya çıkartarak ayrışmayı değil, birlik ve beraberlik içinde ortak bir tat yakalamayı hedeflemeliyiz. Ortak değerlerimizde birleşip bir bütün olduğumuzu düşünmeliyiz. Acıları bir olanların idealleri de bir olur. Bu vesile ile birliğimizin, huzurumuzun ve bereketimizin daim olmasını temenni ediyorum. Paylaştığımız aynı duygular doğrultusunda başta Hz. Hüseyin ve Kerbelâ'da hayatını kaybedenler olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor ayrıca Filistin Gazze'de baskı ve zulüm altında yaşayan Müslüman kardeşlerimize de Rabbimden yardım diliyorum. Milletimizin barış, huzur, güven, saygı ve sevgi içerisinde yaşamasını temenni eder saygılarımı sunarım.”
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber