Niğde Belediyespor’un taraftar grubu NiğDELİLER , Niğde Valisi Cahit Çelik’e  hem sosyal medya hesaplarından hem de basın üzerinden çağrıda bulunarak Niğde futbolu adına destek istemişti. Niğde Valisi Cahit Çelik bu çağrıya kayıtsız kalmadı ve taraftar grubunu ziyaret etti.
Niğde şehir merkezi Yeni Çarşı PTT karşısındaki Niğde Belediyespor Taraftar Grubu kulübesinde Vali Çelik NiğDELİLER grup yöneticileri ve üyeleri tarafından coşkuyla karşılandı.
Vali Çelik spora ilgisinden ve kendisinin de bir dönem futbol oynadığını ifade ederek Taraftar Grubu yöneticileriyle bir süre sohbet etti.Vali Çelik’e isminin yazılı olduğu Niğde Belediyespor forması ve taraftar atkısı hediye edildi.
VALİ ÇELİK: ÖNEMLİ OLAN CENTİLMENCE SPOR YAPMAK
Niğde Valisi Çelik taraftar grubuna hitaben yaptığı konuşmasında, “Daha önce görev yaptığım birkaç yerde de futbolla ilgili yaptığımız organizasyonlarda üzülerek ifade edeyim. Çok istemediğimiz olaylar oldu. Öyle olunca da ben açıkçası biraz futbola uzak durdum. Futboldan uzaklaştık. Türkiye’de de maalesef bunu hem bu ilin valisi bir abiniz, büyüğünüz, bir kardeşiniz olarak ifade edeyim. Süper Lig'de oynayan takımlar dahil olmak üzere yani maalesef futbolda biraz fazla şiddet oldu. O da beni kişi olarak üzüyor. Şu şartta sizlerle beraber oluruz. Sizlere destek de oluruz. Ben hiçbir şekilde Niğde Belediyespor'un buradaki sporcu arkadaşların en ufak bir şiddet olayı duymak ve görmek istemiyorum. Çünkü hiçbir karşılaşma, hiçbir galibiyet bir insanın hayatından önemli değil. Sonuçta eğer bir futbol karşılaşmasından sonra birisi oradaki sevincini yaşarken başka bir insanın hayatında mal oluyorsa, başka bir insanın ölümüne sebep oluyorsa o zaman orada spordan bahsetmek mümkün değil. Yani biraz spor ne için yapılır? Çıkarsınız, oynarsınız oyununuzu, yenilirsiniz, yenersiniz, önemli olan sonrasında insanlara orada hoş vakit geçirsinler. Her futbol karşı kazanacağız diye bir şey yok. Önemli olan centilmence güzel bir şekilde spor yapmak. Bu anlamda da benim hem taraftar grubundan hem futbolcu arkadaşlarımdan isteğim bu. Hiçbir şekilde şiddet istemiyoruz. Hiçbir şekilde kavga olsun istemiyoruz, lütfen. Açıkça söyleyeyim. Kendim gelmem, destek de vermem. Çünkü örnek olmamız lazım. Muhakkak seyretmişsinizdir, yurt dışında Almanya'da İspanya'da başka ülkelerde rakip takımın taraf aynı sıralarda oturur. Alkışlar ondan sonra biter. Kendim bizatihi organize ettiğim bazı müsabakaları da bu şekilde çok nahoş olaylar oldu. Yeri söylemeyeceğim ama yaptığımız bir organizasyonda bıçaklanma hadisesi oldu. Yani bıçak bir yarım saat, yarım santim daha gitse birisi ölecek. Olabilir mi böyle bir şey? “ Dedi.
VALİ ÇELİK TARAFTAR GRUBU’NDAN SÖZ ALDI
Niğde Belediyespor'un yaptığı müsabakalarda, taraftarların, futbolcuların karıştıran ufak bir şey olursa açıkça söyleyeyim, dikkatinizi çekerim, hiçbir şekilde orada da olmayız. Burada da ben o uyarımı da yapmak isterim. Sonuçta bunu dediğim gibi yani insanlar sağlıklı yaşasınlar. Spor yapsınlar, spor sevsinler diye yapıyoruz. Ama maalesef biraz daha böyle ikili mücadelenin olduğu sporlarda biraz şiddet oluyor. Ben de onun için biraz daha bireysel sporları daha çok seviyorum. Bir Badminton oynadığınız zaman, koşu yaptığınız zaman, başkasına zarar verme şansınız yok. Ama futbolda ikili mücadele var. Öyle olunca da bazen sertlik oluyor. Ama dikkat etmemiz lazım. O uyarımı da yapmak istiyorum. Söz mü? “ İfadelerine yer verdi.
DAVET VE YANITTA NELER OLMUŞTU
Niğde Belediyespor’un taraftar grubu NiğDELİLER, Niğde Valisi Cahit Çelik’e  hem sosyal medya hesaplarından hem de basın üzerinden çağrıda bulunarak Niğde futbolu adına destek istemişti. Niğde Valisi Cahit Çelik bu çağrıya kayıtsız kalmayarak sosyal medya hesabı üzerinden “Çayı demleyin, misafiriniz” olacağım mesajı ile taraftar grubunu ziyaret edeceğini belirtmişti.
SÜREÇ NiğDELİLER TARAFTAR GRUBUNUN GELEN DAVET İLE BAŞLADI
Niğde Belediyespor’un taraftar grubu NiğDELİLER, Niğde Valisi Cahit Çelik’e çağrıda bulunarak,Kırmızı-lacivertli takıma destek beklentilerini açıklayan NiğDELİLER taraftar grubu, Vali Çelik’e, “İlimizin mülki amiri sevgili valimiz Cahit ÇELİK beye buradan çağrımızdır. Rica ediyoruz milletvekillerimizle birlikte belediye başkanımıza destekte bulunalım bu takım her ne kadar ismen belediyenin olsa da NİĞDE’mizin takımı bizlerin onur abidesidir. Sizin de desteklerinizle güzel birtakım oluşturulup NİĞDEMİZİN ülke arenasında reklamına faydanız olacaktır. BİLİYORUZ YÜRÜYÜŞÜ ÇOK SEVİYORSUNUZ BİRAZDA FUTBOL SAYIN VALİM ÇAĞRIMIZA KARŞILIK VERECEĞİNİZİ UMUT EDİYOR ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDİYORUZ” diyerek çağrıda bulundu.
VALİ ÇELİK’İN ÇAĞRIYA CEVABI GECİKMEMİŞTİ
Niğde Valisi Cahit Çelik taraftar grubunun çağrısına kayıtsız kalmayarak “Çayı demleyin geliyorum” mesajı verdi.Vali Çelik Sosyal medya hesabı üzerinden taraftar grubunun da çağrısını paylaşarak, “Sevgili niğDELİLER, çağrınıza kayıtsız kalmak mümkün mü? Futbol için de sahadayım! Gençler, çayı demleyin, önümüzdeki hafta İnşallah misafiriniz olacağım” demişti.
(Dahi GEDİK)

Vali̇ Çeli̇k O Sözünü Tuttu (1)

Bor Müftülüğünde görev değişimi Bor Müftülüğünde görev değişimi

Vali̇ Çeli̇k O Sözünü Tuttu (2)

Vali̇ Çeli̇k O Sözünü Tuttu (4)

Editör: Niğde Haber