Niğde Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası tamamlandı Niğde Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası tamamlandı

Öğretmen adaylarına akademi eğitimi şartı geliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Milli Eğitim Akademisi kurulacağını, öğretmen adaylarının buradaki programı da tamamlayacaklarını söyledi. Akademide başarılı olanlar sözleşmeli olarak atanacak ve 3 yıldan sonra kadroya geçecek.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre, öğretmenlik mesleğine yeni bir düzenleme getiriliyor. Öğretmen adaylarının, üniversite eğitiminin ardından Milli Eğitim Akademisi'nde eğitim almaları gerekecek. Akademide başarılı olan adaylar sözleşmeli olarak atanacak ve 3 yıl süreyle görev yapacaklar. Bu sürenin sonunda başarılı olan öğretmenler kadroya geçirilecekler. Akademi, öğretmenlerin mesleki yeterliliklerini güncel gelişmelere göre revize etmeyi amaçlıyor.
Bakan Tekin, dünya genelindeki örnekleri incelediklerini ve lisans mezunu öğretmenlerin aldığı uygulama ders saatlerinin Türkiye'de yeterli olmadığını belirtti. Bu doğrultuda, kurulması planlanan akademide öğretmen adaylarına branş fark etmeksizin çeşitli alanlarda 550 saat eğitim verilecek.
Öğretmen adaylarının akademiye KPSS puanı ile alınacağını vurgulayan Bakan Tekin, başarılı olanların sözleşmeli olarak atanacağını ve 3 yıl sonunda kadroya geçeceklerini açıkladı. Eğitimlerin tecrübeli öğretmenler ve alanında uzmanlaşmış hocalar tarafından verileceği belirtildi.
Bakan Tekin ayrıca, akademinin aslında pedagojik formasyon eğitimi vereceğini ifade etti. Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda yapılan iptallerin ardından, taslakta yer alan öğretmenlere yönelik şiddet cezalarının artırılması gibi maddelerin de ele alındığı belirtildi.
(Haber Merkezi)