TCDD Genel Müdürlüğü'nden “Yüksek Gerilim” Uyarısı! TCDD Genel Müdürlüğü'nden “Yüksek Gerilim” Uyarısı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Niğde’de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliklere katılımın yoğun olduğu gözlenirken, bu yıl Niğde 13 Temmuz tarihinde başlayan ilk etkinliğin ardından toplam 3 gün süren oldukça önemli etkinliklere ev sahipliği yaptı.
İLK ETKİNLİK ZİRVE TIRMANIŞI
Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri 'Milli Birlik Günü Kamp ve Zirve Tırmanışı' programı ile başladı. Niğde Belediyesi ile Niğde Valiliği’nin birlikte düzenlediği etkinlikler kapsamında, Aladağlar’daki 3 farklı zirveye tırmanış gerçekleştirildi ve şehitlerin anısına zirvelere Türk bayrakları dikildi.
OFFROAD YARIŞI
Niğde Belediyesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayasıyla Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) ile birlikte “Akdeniz Off-Road Kupası” yarışları düzenledi. 13-14 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilen yarışlara, çok sayıda off-road tutkunu ile birlikte ülke genelinden yaklaşık 40 pilot, 6 farklı etabı geçerek kupaya ulaşmaya çalıştı.
ŞEHİTLER DUALARLA ANILDI
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliği 15 Temmuz’da saat 10.00’da il protokolü, sivil toplum kuruluşları, şehit yakınları ve gazilerle birlikte Niğde Şehitliğinde şehit kabirleri ziyaret edildi. Niğde Müftüsü Osman Ayas’ın okuduğu dua sonrası, Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Protokol üyeleri şehit mezarlarını tek tek ziyaret ederek kırmız karanfil bıraktı.
ŞADIRVAN PARKTA RESİM SERGİSİ
Niğde Şehitliğindeki program sonrası saat 11.00’de Şadırvan Park’ta “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı fotoğraf sergisi açıldı. Protokol üyeleri ve vatandaşların ilgi ile ziyaret ettiği sergide 15 Temmuz gecesi yaşananların fotoğrafları yer aldı.
ŞEHİTLER İÇİN MEVLİT
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında, Vatandaşların da yoğun katılımı ile öğle namazı öncesi Dışarı Camii’de Kur’an-ı Kerim tilaveti, mevlidi şerif, hatibi şeriflerin duaları yapıldı.
(Dahi GEDİK)

15 Temmuz Sehitlik Ziyareti 2

Resim Sergisi 1-1

Resim Sergisi 4

Editör: Niğde Haber