Bor Müftülüğünde görev değişimi Bor Müftülüğünde görev değişimi

Geçmiş tarihten bugüne basın, toplumsal yaşamın en önemli unsurlarından biridir. 24 Temmuz, Türk basın tarihinin önemli dönüm noktalarından biri; 1908 yılında adımları atılan ve basına sansürün kaldırılışının yıl dönümü olan bu önemli tarih, ülkemizde, “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanıyor.
Basın, daima gelişen ve zenginleşen yapısıyla insanımızın temel ihtiyacı, milletimizin ortak sesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi, “Basın Milletimizin müşterek sesidir. Bir milleti irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” Dolayısıyla basın, ülke olarak gelişmemizin, kalkınmamızın, güçlenmemizin ve hedeflerimize ulaşmanın en önemli kurumlarından biridir. Çünkü basın, ülkemizde olup biten her şeyi kamuoyumuzun gündemine taşıyarak toplumsal aydınlanmamıza ve demokrasimizin gelişmesine katkı sağlamaktadır. Niğde basını da tüm bileşenleri ile birlikte ilde ve bölgesinde oldukça önemli ve başarılı işlere imza atan nadir yapılardandır.
Çünkü bu topraklarda olup biteni, doğru ve tarafsız bir şekilde gündeme taşıyarak, şehrimizin ve ülkemizin kalkınmasına, güçlenmesine ve markalaşmasına katkı vermeye devam edecek güç yine basın ve emekçileridir.
Basın çalışanlarının kendi kurum ve mesleklerine olduğu kadar topluma karşı da sorumlulukları vardır. Hiçbir koşul ve dönemde bu sorumluluklar unutulmamalıdır. Ulusal Kurtuluş Savaşı yıllarında ve 15 Temmuz darbe sürecinde toplumumuzu aydınlatan ve güç veren, ülkemizin çağdaşlaşma sürecinde büyük rol üstlenen yerel basınımızın daha fazla desteklenmesi, basını daha güçlü kılacaktır.
Bizlerde Niğde Haber Gazetesi olarak, bu yolda emek veren, mesai harcayan, görevini kamusal odaklı olarak hakkı ile  yerine getiren tüm basın çalışanlarımıza başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramımız kutlu olsun.
(Murat ÜMRANLİOĞLU)

Editör: Niğde Haber