EĞİTİM

3 bin 367 öğrenci pansiyonlarda kalıyor

Abone Ol

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla birlikte evde eğitim öğretim gören öğrenci sayısısın 2023 yılına oranla azalarak 53’e düştüğünü ve kent genelinde hizmette olan 31 pansiyonda 3 bin 367 öğrencinin kaldığını belirtti.
Milli Eğitim Müdürü Yaşar konuyla ilgili ; “Milli Eğitim olarak evde eğitim verdiğimiz öğrenciler öncelikle hastaneden evden çıkamadıklarına dair rapor almaları ardından Rehberlik Araştırma Merkezi BEP (Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı)  raporları doğrultusunda eğitim veriyoruz.  Evde eğitim alan öğrencilerimiz ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileridir. İlkokul öğrencilerine evde eğitim vermeleri için sınıf öğretmenleri görevlendiriyoruz, ortaokul ve lise öğrencilerine ise her branşta öğretmenler görevlendirerek yine her branşta eğitim almalarını sağlıyoruz.” Dedi.
EVDE EĞİTİM ALAN ÖĞRENCİ SAYISI 53
2023-2024 Eğitim Öğretim yılında Niğde’de 65 öğrencinin evde eğitim aldığını bu yıl yani 2024-2025 eğitim öğretim yılında ise bu sayının azalarak 53 öğrenciye düştüğünü ifade eden Milli Eğitim Müdürü Yaşar; “ ilimizde geçen yıl 65 öğrenci evde eğitim öğretimini sürdürürken bu yıl ise bu sayı 53’e düştü. Bu sayı önümüzdeki günlerde artabilir. Neden artabilir ilimize il dışından bu tür öğrencilerden gelen olabilir. ”Diye konuştu.
“ÖĞRETMEN AÇIĞI YOK”
Müdür Yaşar açıklamasının devamında ; “ bizim şuan itibariyle il genelinde öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Hiçbir okulumuzda öğretmen olmadığından boş geçen dersimiz yok. Ücretsiz, doğum iznine ayrılan ve rapor alan öğretmenlerimizin yerlerine ücretli öğretmen görevlendiriyoruz. Bu şekilde baktığımızda ilimizde öğretmen açığımız yok. ”Dedi.
“ÖĞRENCİ ALACAK KAPASİTEMİZ DAHA BULUNMAKTADIR”
2024-2025 eğitim öğretim yılının başladığı şu günlerde ilimizde bulunan 31 pansiyonlu okulumuzda 3 bin 367 öğrencimiz barınmaktadır. İl genelinde bulunan 31 pansiyonumuzda öğrenci alacak kapasitemiz daha bulunmaktadır. Yani il genelinde bulunan 31 pansiyonumuz toplam kapasitesi 5 bin 347 iken şuanda bu pansiyonlarımızda kalan öğrenci sayımız 3 bin 367 öğrencimiz barınmaktadır” dedi.
(Dahi GEDİK)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }