Niğde’nin Altunhisar İlçesinde, Mersin Bölgesel Deprem Saha Tatbikatı kapsamında, ilçede olası deprem senaryosuna uygun tatbikat gerçekleştirildi ve Afet koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi. Tatbikat ve toplantıyla ilgili Altunhisar Kaymakamlığı kurumsal sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamada, “Mersin Bölgesel Deprem Saha Tatbikatı kapsamında ilçemizin de afetten etkilenen bölgeler arasında yer almasıyla birlikte, İlçe AFAD Yönetim Merkezimiz ilgili kurumlarımızın temsilcileriyle Kaymakamımız Sayın Abdussamed Yiğit Başkanlığında ivedi olarak faaliyete geçirilmiştir. Merkezimiz, tatbikat kapsamında gerçekleştirilen senaryoya göre başta deprem müdahale çalışmaları olmak üzere vatandaşlarımızın tahliyelerinin gerçekleştirilmesi, sağlık, güvenliğin tesis edilmesi, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması, enerji, iletişim ve yol altyapısı, psikososyal destek gibi konularda kararlarını alarak ve talimatlarını vererek saha ekiplerinin etkin koordinasyonunu sağlamış, aynı zamanda İl AFAD Yönetim Merkezine belirli zaman aralıklarında durum bilgilerini iletmiştir. Ardından, yine senaryo kapsamında ilgili ekiplerimiz tarafından enkaz müdahalesi ve arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirilmiştir.
AFAD, Emniyet, Jandarma, İlçe Devlet Hastanesi, UMKE, 112, Altunhisar Belediyesi, Kızılay, İHH, Karayolları, MEDAŞ, Türk Telekom ekiplerimiz ile kamu kurum kuruluşlarımıza özverili çalışmalarından ötürü teşekkür ediyoruz.” Denildi.
AFET KOORDİNASYON TOPLANTISI
Deprem tatbikatı kapsamında gerçekleştirilen toplantıyla ilgili olarak ise “Mersin Bölgesel Deprem Saha Tatbikatı kapsamında ilçemizin de afetten etkilenen bölgeler arasında yer almasıyla birlikte, tatbikat senaryosu gereğince Isparta İlimizden Afet Müdahale ve İyileştirme çalışmalarımıza destek olmak üzere ilçemize gelen Isparta AFAD İl Müdürü Sayın Osman Çelik ve Isparta AFAD Personeli, Kaymakamımız Sayın Abdussamed Yiğit başkanlığında Afet Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirdi. “ Bilgilendirmesi yapıldı.
(Altunhisar Kaymakamlığı)

Altunhisar’da tarımsal kurs hareketliliği Altunhisar’da tarımsal kurs hareketliliği

Altunhisar’da Deprem Tatbikatı 2

Altunhisar’da Deprem Tatbikatı 3

Altunhisar Afet Koordinayon Toplantısı

Altunhisar’da Deprem Tatbikatı 1

Editör: Niğde Haber