Deneyap Teknoloji Atölyelerinde yeni dönem başladı Deneyap Teknoloji Atölyelerinde yeni dönem başladı

Niğde’nin Altunhisar İlçesinde Yeni bitkisel üretim destekleme modeli ve bu kapsamdaki planlı üretim destekleri konulu toplantı gerçekleştirildi.
İlçe Kaymakamlık binasında Altunhisar Kaymakamı Abdussamed Yiğit başkanlığında, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Osman Bezeng ve Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisi ve Ziraat Teknikerlerinin katılımıyla; Resmi Gazete yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile yürürlüğe giren ‘Yeni bitkisel üretim destekleme modeli’ kapsamında ‘Planlı üretim destekleri’ konulu toplantı gerçekleştirildi.
ÇALIŞMALAR ELE ALINDI
Toplantıda, Tarım Ve Orman Bakanlığı tarafından; Bitkisel üretim yapan ve Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tüm üreticilerin destek alacağı. Üretim planlaması kapsamındaki stratejik ürünlere ilave destek verileceği. Havzada münavebeye uygun üretime ilave destek sağlanacağı. Destek tutarlarının girdi maliyetlerindeki değişikliklere göre her yıl güncelleneceği. Çiftçilerin, üretimlerine karar vermeden önce hangi havzada, hangi ürüne, ne kadar destek alacaklarını bilecekleri hususları vurgulanarak, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün çiftçileri planlı üretime yönlendirmeleri ve plansız üretimin getirdiği olumsuzlukların önüne geçmeleri konusunda gerçekleştireceği çalışmalar ele alındı.
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber