EKONOMİ

Asgari ücreti 20 bin lira yaptılar!

Abone Ol

Niğde’de faaliyet gösteren Kaplan Prinç Çubuk Sanayi isimli firma , asgari ücretli ve çalışanın beklediği ara zam hala ortada yokken çalışanlarına ekonomik şartları baz alarak zam yapacağını duyurdu.
Niğde Bor Organize Sanayi bölgesinde 30 yılı aşkın zamandır faaliyet gösteren metal prinç malzemeden çubuk ürünler imalatı yapan Kaplan Prinç, birçok kimseye ve firmaya örnek olacak oldukça anlamlı bir işe imza attı. Artan enflasyon rakamları, asgari ücretli ve diğer çalışanların gelirlerindeki daralma derken yaşamı zorlaştıran birçok zorluğa karşı işçilerine zam yaptığını duyurdu.
FİRMADA ASGARİ ÜCRET 20 BİN LİRA OLDU
Firma yetkilileri, Ülkede ekonomik sorunlar ile mücadele ettiğimiz bu zor dönemlerde, şehir ve ülke ekonomisine katkıda bulunak adına çalışanlarına zam yapma kararı alan Kaplan Prinç, 2024 yılının Temmuz ayı dönemi dahil olmak üzere personel çalıştırma ücret alt sınırını 20 bin TL olduğunu, 3 aya bir 5 bin TL, prim ödemesi yapıldığını, 1 yılını doldurmuş yeni çocuğu olan personellerine 1 çeyrek altın verildiğini, 1 yılını doldurmuş düğünü olan personellerine 1 çeyrek altın verdiklerini, ve farlı ayni yardımlarında yapıldığını açıkladı. Haftanın 5 günü çalışma olduğunu da ifade eden yetkiler mesai yapan her personelin mesai hakkını da sonuna kadar aldıklarını ifade ettiler.
HABERİN DUYULMASI İLE TAKDİR TOPLADILAR
Haberin Duyulması ile birlikte vatandaşın takdirini toplayan firma, Niğde’de bir örnek model olup olmayacağını ise yakın zamanda tekrardan görebilecekmiyiz, hem biz gazeteciler hem de vatandaşlar merakla bekliyoruz.
(Salih ALPTEKİN)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }