Niğde Eğitim Gücü Sendikası İl Temsilcisi Halil İbrahim Aşıcı 2024-2025 Eğitim öğretim yılı ile ilgili değerlendirmede bulundu.
“BÖYLE BİR FEDAKARLIĞI BAŞKA HİÇBİR MESLEK GURUBUNDAN GÖRME İMKANIMIZ YOKTUR”
Eğitim Gücü Sendikası İl Temsilcisi Halil İbrahim Aşıcı açıklamasında ; “2024 -2025 Eğitim öğretim yılı ders zili çalmış ve öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz okullarıyla buluşmuştur. 2023- 2024 Eğitim Öğretim yılı iyisiyle kötüsüyle bitmiştir ve önümüzdeki süreçte yeni eğitim öğretim yılının verimli geçmesi için gerekli çalışmaların yapılması elzemdir. Ülkemiz bulunduğu yerden bir adım daha ileriye gidecekse bunun tartışmasız en önemli aracı eğitim ve eğitimcidir. Bu durumu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün  "Öğretmenler; yeni nesil sizin eseriniz olacaktır" sözünden anlıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu sözüyle eğitim ve eğitimciye üst düzeyde önem verdiğini ve muasır medeniyetler seviyesine çıkmanın yolunun eğitimden geçtiğini göstermiştir.2024 -2025 Eğitim öğretim yılı içinde maalesef ideal olanın altındayız. Eğitim personeli için yetersiz maaşlar, statü problemleri, ücretli öğretmen problemi, temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı, ikili eğitim problemi gibi problemlerle yeni yıla başlıyoruz. Öğretmenlerimiz fedakarca, okullarda hem temizlik görevlisi, hem güvenlik görevlisi hem öğretmenlik hem de velilik yapmaktadır. Böyle bir fedakarlığı başka hiçbir meslek gurubundan görme imkanımız yoktur.” Dedi.
 

Yavru kedi tavuk sesi çıkartıyor Yavru kedi tavuk sesi çıkartıyor

Egitim Ve Bilim Gucu Dayanisma Sendikasi Logo Jpg Q L8 W K0 Qc H H3L
“GÖZLERİMİZİN İÇİNE BAKAN MERAKLI GÖZLERİ GELECEK NESİLLER İÇİN YETİŞTİRECEĞİZ”
İl Temsilcisi Aşıcı açıklamasının devamında , “Biz şunu biliyoruz ki eğitimciler ne kadar mutlu olursa öğrencilerimiz ve velilerimizde o denli mutlu olacaklar ve eğitimin kalitesi artacaktır. Bu yüzden geç de kalınsa okullarımızın eksiklikleri bir an önce giderilmelidir. Öğrenci ve velilerimiz için de durum pek parla görünmüyor. Temizlik ve güvenlik personeli ihtiyacı, öğretmen ihtiyacı, okulların bakımı ve eğitim öğretime hazır bulunuşluğu eksik.  Ayrıca okul önlerindeki trafik yoğunluğu, okul sağlığı ve güvenliği derken velilerimizde bu sıkıntılarla mücadele etmektedirler. Tüm bunlar mazeret olmamalı tabi. Bunları mazeret olarak kabul edecek değiliz. Elimizden geldiği kadar, yüreğimizin yettiği kadar gözlerimizin içine bakan meraklı gözleri gelecek nesiller için yetiştireceğiz.” Sözleriyle açıklamasını tamamladı.
(Eğitim Gücü Sendikası Niğde Temsilciliği)

Editör: Niğde Haber