Palandöken: Esnaf, yüzde 3 kar marjı olan ürüne yüzde 4 komisyon ödüyor Palandöken: Esnaf, yüzde 3 kar marjı olan ürüne yüzde 4 komisyon ödüyor

Niğde’de balık fiyatları ürün değişikliği açısından farklılık gösteriyor.
Niğde’de 2024 yılı balık sezonu hem tüketiciyi hem de balık satıcılarını fiyatlar ve ürün çeşitliliği açısından düşündürüyor.
Bu sezon denizlerdeki av yasağının sona ermesiyle balık tezgahları hareketlendi, ancak esnaf vatandaşın ilgisinin önceki yıllara göre biraz az olduğunu söylüyor.
Sahile uzak olan Niğde’de, taze balığa erişim maliyetli olabiliyor ve fiyatlar her yıl değişiklik gösteriyor.
Hamsi ve palamutun daha uygun fiyatlardan satıldığını ancak ilerleyen aylarda fiyatların artabileceği düşünülüyor. Levrek ve çipura gibi çiftlik balıklarında fiyatların sabit kalma eğiliminde olduğu gözlemlenirken, somon gibi ithal ürünlerde kur dalgalanmaları nedeniyle fiyat artışları yaşanıyor.
“BALIK, TAVUK VE KIRMIZI ETE GÖRE HALA CAZİP”
Niğde Perşembe Pazarı içerisinde bulunan Bircan Balıkçılık işlemecilerinden Aykut Bircan konu ile ilgili olarak; "Artan maliyetler nedeniyle fiyatlar biraz yükseldi ve ürünlere göre değişiklik gösteriyor. Vatandaş genelde daha uygun fiyatlı hamsi ve palamutu tercih ediyor. Ancak yine de balık, kırmızı et  ve tavuk fiyatlarına göre hala cazip bir alternatif. " ifadelerini kullandı.
Kış aylarına yaklaştığımız bu dönemde, balık tüketiminin artacağı ve fiyatların piyasaya göre şekilleneceği ifade eden Aykut Bircan, vatandaşların hem sağlıklı hem de uygun maliyetli balık tüketebilmesi için sezonun iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.
Niğde’de sezon itibarıyla fiyatlar şöyle:
Hamsi: 120-150 TL/kg
Palamut: Tanesi 120-150 TL
Levrek: 350 TL/kg
Çipura: 350 TL/kg
Alabalık: 150-180 TL/kg
Mercan: 100 TL/kg
İstavrit: 150 TL/kg
Kupez: 150 TL/kg
(Salih ALPTEKİN)

Aykut Bircan Balık, Tavuk Ve Kırmızı Ete Göre Hala Cazip (3)

Aykut Bircan Balık, Tavuk Ve Kırmızı Ete Göre Hala Cazip (1)

Editör: Niğde Haber