Vatandaşlar eşek marulundan yemliğe, doğanın şifasını pazarda arıyor

D S C 0471

Türkiye’de Yumurta Kuyruğu Dönemi Türkiye’de Yumurta Kuyruğu Dönemi

Niğde'de baharın gelişiyle birlikte tezgahlar yeşerdi, doğadan toplanan şifalı otlar pazardaki yerini aldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği bu geleneksel lezzetler arasında eşek marulu, kiş otu, dede sakalı, yemlik ve acı marul gibi birçok ot çeşidi bulunuyor.

D S C 0479

Pazarda ot satan satıcılardan biri, bahçesinden topladığı bu doğal ürünlerle hem geçimini sağlamaya çalışıyor hem de yöresel mutfağın yaşamasına katkı sunuyor. Oğlunu askere göndermeye hazırlanan satıcı, satışların kendisine maddi açıdan destek olduğunu belirtti. “Bahar geldi mi bu otlar tezgaha düşer. Hem sağlıklı hem de uygun fiyatlı. 100 TL'den satıyorum. Oğlumu askere uğurlayacağım, bu satışlar bana destek oluyor,” dedi.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu bahar otları, sadece damaklara değil, sağlığa da hitap ediyor. Özellikle bağışıklık sistemini güçlendirmesiyle bilinen otlar, doğal beslenmeyi tercih edenlerin ilk tercihi oluyor. Doğanın sunduğu bu şifa kaynağı otlar, baharın taptaze müjdecisi olarak Niğde pazarlarında hayat bulmaya devam ediyor.

(Samet ÇINAR)

Editör: Niğde Haber