Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) toplu açılış ve temel atma töreni katıldı. Bakan Kacır Niğde ziyaretinde Niğdelilere “.  Niğde’yi ‘Türkiye Yüzyılı’na yaraşır bir şehir hâline getireceğiz” sözünü verdi. Niğde OSB’de açılışı ve temeli atılan fabrikaların kısa ve uzun vadede istihdam sayılarının 6 bin kişi daha artacağı vurgulandı.
Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (4)

ŞEREF DEFTERİNİ İMZALADI
OSB’de toplu açılış ve temel atma törene katılmak üzere Niğde’ye gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Niğde Valiliğini ziyaret ederek Valilik Şeref Defteri'ni imzaladı.
Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (3)

KATILIM YOĞUN OLDU
Niğde OSB Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Niğde Valisi Cahit Çelik, AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, MHP Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, protokol üyeleri, sanayiciler, iş insanları, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı.
Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (8)

NİĞDE’YE 26 YENİ SANAYİ TESİSİ
Valilik ziyaretinin ardından Niğde OSB Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen toplu temel atma ve açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’in ilk sözleri şöyle oldu: “Açılışı gerçekleştirilen toplam yatırım büyüklüğü 5,1 milyar lirayı aşan 15 tesisin ve 15,1 milyar lira yatırım hedefiyle temelini atılan 11 tesisin Niğde’mize, ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”

Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (12)

VALİ ÇELİK: OSB ALANLARIMIZ 6 KAT BÜYÜDÜ
Niğde Valisi Cahit Çelik törende yaptığı konuşmada; “Ülkemizin milli sanayi ve teknoloji hamlesine katkıda bulunan ithalattan kaynaklı dışa bağımlılığı azaltan, katma değeri yüksek ürünler ile pazarda rekabet gücümüzü artıran, dış ticaret açığının kapatılmasında katkıda bulunan ve ileri istihdam olanaklarının oluşturulması ile gelecek nesillerimize daha güçlü bir sanayi ve Türkiye bırakmak adına bakanlığımızın önemli çalışmaları bulunmaktadır. 2005 yılında yaklaşık 13 milyon metre kare olan sanayi alanımız gelinen noktada 6 kat artarak 77 milyon metrekareye ulaşmıştır.  Bu süreçte OSB’lerimiz alanları 8 milyon metrekareden 30,5 milyon metrekareye çıkmıştır.
Niğde güçlü olduğu madencilik, gıda ve tekstil sanayisi ile yeni açılan sanayi alanında üretimlerin başlamasıyla nitelikli bir sıçrama yapmayı hedeflemektedir. Bugün temelini atacağımız tesisler Niğde’nin sanayi potansiyelini çok iyi şekilde ortaya koymaktadır” dedi.

Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (7)

MİLLETVEKİLİ CEVAHİR UZKURT: BAKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ
Sanayileşme ve teknolojinin bir arada uyum ve gelişme gösterdiğine değinen AK Parti Niğde Milletvekili Prof. Dr. Cevahir Uzkurt ise konuşmasında ARGE konusuna da değinerek şu sözlere yer verdi: “Sadece sanayi alanında değil özellikle teknoloji alanında da sayın bakanımız özellikle teknoloji geliştirme bölgemizde bulunan ARGE binamızın kapasitesinin dolamasından dolayı ikinci bir teknoloji geliştirme bölgesi binasının yapılmasın yönelik geçtiğimiz yıl önemli bir kaynak tahsisi yaptı. Bu yılda kendileri buna ek kaynak tahsisi yapacaklarını söyledi, bakanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.

Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (6)
“BÜYÜK, GÜÇLÜ, TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE”
Bakan Kacır konuşmasının devamında ise şu sözlere yer verdi: “Dünyanın içinden geçtiği buhranlı süreçte bölgesinde güç sahibi, küresel siyasette söz sahibi bir Türkiye olarak sağlam adımlarla, iradeli ve kararlı bir şekilde büyüme ve kalkınma yolculuğumuzu sürdürüyoruz.  Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, “Büyük, güçlü, tam bağımsız Türkiye” istikametinde “Türkiye Yüzyılı”nı inşa etme adına var gücümüzle çalışıyoruz.  Millî Teknoloji Hamlesi hedeflerimiz doğrultusunda; “Aşkla çalışan yorulmaz! Bize yorulmak, pes etmek yakışmaz!” diyoruz. 22 yılda Türkiye'yi nereden alıp nereye getirdiğimizi aziz milletimiz çok iyi biliyor. Yatırım, istihdam, üretim, icat ve ihracat rotasında büyümemizi kesintisiz sürdürerek millî gelirimizi 1 trilyon 158 milyar dolara çıkardık. Küresel tedarik zincirlerinde ve enerji arzında yaşanan kırılmalara, yaşadığımız deprem felaketlerine rağmen 261,5 milyar dolarla ihracatımızda tarihi bir rekora imza attık. Son 22 yılda oluşturduğumuz siyasi istikrar iklimi, rekabetçi, sürdürülebilir sanayi ve üretim altyapısı, güçlü Ar-Ge ve inovasyon ekosistemiyle sayısız vizyon projeye imza attık. Başkalarının hayal bile edemeyeceği yüz yıllık projeleri çeyrek asra sığdırarak ülkemizin tarihine ve talihine yeni bir istikamet kazandırdık.
Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (2)

ÜRETEBİLEN ÜLKELERDEN BİRİ HÂLİNE DÖNÜŞTÜRDÜK
Piyade tüfeğinde dahi başkalarına bağımlı olan bir ülkeyi, kendi tankını, gemisini, topunu, füzesini, roketini, uçağını, helikopterini, insansız hava araçlarını üretebilen ülkelerden biri hâline dönüştürdük. Savunma sanayinde yakaladığımız ivmeyi yüksek teknolojili diğer alanlara taşıdık. Ülkemizin teknoloji geliştirme kabiliyetinin nişanelerinden yerli ve millî elektrikli otomobilimiz Togg’u milletimizin hizmetine sunduk. Bu gurur tablosunda aslan payı elbette ki Türk sanayisinindir. Üretiminin lokomotifi organize sanayi bölgelerimiz, Türkiye Yüzyılı’nda ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin de üzerine taşıma davamızda etken gücümüzdür. OSB’lerimiz bugün; ortak kullanım altyapıları ve çevreci yaklaşımları ile, tedarik zincirinde yer alan tarafları birbirine yakınlaştırarak verimliliği en üst seviyeye çıkarıyor” dedi.

OSB’ler ile ilgili olarak sanayileşmenin önemine de değinen Bakan Kacır, OSB’siz il kalmadığının altını çizerek “Son 22 yılda; Organize sanayi bölgelerimizin sayısını 191’den 360’a, OSB’lerimizdeki istihdamı 415 binden 2,7 milyona çıkardık. OSB’siz ilimiz kalmadı. Niğde’miz de son 22 yıldaki planlı sanayileşme hamlemizden payını ziyadesiyle aldı. 2021’de tescil verdiğimiz Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi’yle şehrimizdeki OSB sayısını 3’e çıkardık.  Organize sanayi bölgelerimizin altyapı ve üstyapı projeleri için sağladığımız 1,3 milyar lira finansman ile OSB’lerimizde 6 bin 700 ilave istihdam oluşturduk.  Mayıs ayında Niğde OSB’ye 300 hektarlık, Niğde-Bor Karma Deri İhtisas OSB’ye de 430 hektarlık ilave alan kazandırdık. İnşallah bu alanlarda da yeni yatırımların devreye girmesiyle OSB’lerimizi yeni yatırımlarla buluşturmayı sürdüreceğiz” dedi.

Bakan Kacir Ni̇ğde’ye Söz Verdi̇ (11)

Bakan Bolat: 15 bin dolarlık kişi başı milli gelire ulaşabileceğiz Bakan Bolat: 15 bin dolarlık kişi başı milli gelire ulaşabileceğiz

“NİĞDE YILDIZI PARLAYAN ŞEHİRLERDEN”
“Bizler Niğde’yi önümüzdeki dönemde yıldızı parlayan şehirlerimizden biri olarak görüyoruz” diyen ve bu konuda önemli adımalrında atılacağının sinyalini veren Bakan Kacır, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak; yatırım ve Ar-Ge teşvikleriyle, OSB’lerimize verdiğimiz desteklerle; Niğde’mizin büyüme ve kalkınma yolculuğunda her daim yanında olduğumuzun bilinmesini isterim. Kurduğumuz 2 Ar-Ge merkezi ve 1 teknoparkla Niğdeli sanayicilerimizin, girişimcilerimizin katma değerli üretim yolculuğunda yanında yer aldık.

“KOSGEB VURGUSU YAPILDI”
Niğde’de 22 yıl öncesine kadar KOSGEB desteklerinden yararlanan KOBİ bulunmuyordu. KOSGEB, 2002’den bugüne şehrimizde 5 bin 800’den fazla KOBİ’mize 696 milyon lira destek sağladı.

“1000’DEN FAZLA VATANDAŞIMIZA EKMEK KAPISI”
TÜBİTAK akademik, bilim insanı ve özel sektör Ar-Ge destek programları kapsamında 48 projeye ve 668 bilim insanına 136 milyon lira destekte bulundu. Ahiler Kalkınma Ajansımız, kamu kurumlarımızın, mahalli idarelerimizin, üniversitelerimizin, özel sektörümüzün ve sivil toplum kuruluşlarımızın 180 projesine 403 milyon liralık destek sağladı. Bugün de Niğde OSB bünyesinde tekstilden metale, gıdadan zirai ilaca, camdan konfeksiyona kadar farklı sektörlerde faaliyet gösteren 1000’den fazla vatandaşımıza ekmek kapısı olan 15 üretim tesisinin açılışını gerçekleştiriyoruz.

NİĞDE’Yİ “TÜRKİYE YÜZYILI”NA YARAŞIR BİR ŞEHİR HÂLİNE GETİRECEĞİZ”
Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle proje bazlı yatırım teşviki sunduğumuz Migiteks Tekstil’in elastan üretim fabrikasının da yer aldığı ve faaliyete geçtiğinde 1200’den fazla ilave istihdam oluşturacak 11 üretim tesisimizin de temelini atıyoruz.  Niğde’yi “Türkiye Yüzyılı”na yaraşır bir şehir hâline getireceğiz” dedi.

BAKAN TEMEL ATMA ATÖRENİNİN ARDINDAN SANAYİCİLER İLE BİR ARAYA GELDİ
Bakan Kacır, açılış ve temel atma töreninde yaptığı açılış konuşması sonrası Niğde OSB Müdürlüğü toplantı salonunda Sanayicilerle istişare toplantısına katılarak, görüş alışverişinde bulunuldu. Bakan programın ardından Niğde’den ayrıldı.

(Salih ALPTEKİN)

Editör: Niğde Haber