Niğde’de “Belediyeler ile Sivil Toplum Kuruluşları arasında İşbirliğinin geliştirilmesi projesi” kapsamında sivil toplum kuruluşu temsilcileri bir araya geldiği bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.
Niğde Belediyesi Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan, Türkiye Belediye Başkanları Birliği (TBBB) Yönetim Kurulu üyesi ve eski Kırşehir Belediye Başkanı Halim Çakır, Niğde'nin kendisi için Kırşehir kadar önemli bir kent olduğunu ifade ederek, TBBB'nin amacının belediye başkanlarının sosyal ve özlük haklarının korunması olduğunu vurguladı.
“2 BİN 500 ÜZERİNDE ÜYEMİZ VAR”
Çakır konuşmasında, “Değerli hemşerilerim diyorum. Çünkü Niğde benim için Türkiye'de Kırşehir kadar önemli bir il. Zira bin dokuz yüz seksen üç yılında imam hatip liselerinde öğretmenlik yapılır diye birkaç arkadaşa verilen karar neticesinde bizlerin ortaokullara sür ettiler. Daha sonra Allah kısmet etti. Allah'ımıza ömür versin. Verdik ilçeler. Milli Eğitim Bakanı iken sizleri Türkiye'nin çeşitli yerlerine imam hatip liselerinden biri olarak atladılar Niğde İmam Hatip'e geldik. Bin dokuz yüz seksen beşin yirmi iki Haziran'ından bin dokuz yüz seksen dokuzun yirmi iki Kasım'ına kadar Niğde İmam Hatip Lisesi'nde müdürlük yaptım. Şu andaki belediye başkanımız Bey'in babası mübarek Cuma günü Allah rahmet eylesin. Nice imam hatip lisemizin okul ayrı birliği başkanıydı. Tabii o çalkantılı dönemde imam hatibe imam hatipliye ve bizlere şahit çıktı maddi ve manevi çok destekleri olduğu öğrencilerimizle birlikte yurt yapmak için, yuva yapmak için, köylerde elma topladık, patates topladık. O zaman Milli Eğitim Şube Müdürümüz, değerli hocamız Mehmet Bahçı Bey de Çok ilgi duydular bizlere destek oldular sağ olsunlar. Yani böyle bir zamanımız geçti. Onun için Niğde bizim için hakikaten çok kıymetli. Daha sonra Kırşehir İmam Hatip Lisesi'nde müdür olduktan sonra siyasetin içerisinde görev alan devam ettik. Belediye başkanlığı yaptık. Daha sonra Ankara'ya geldiğimizde baktık ki Ankara'da belediye başkanlarının herkes bir yerden birkaç arkadaş sağ olsun, öncülük ettiler. Belediye Başkanları Birliği diye bir sivil toplum örgütü kuruldu. Bu arkadaşlarla birlikte kendi imkanlarımızı seferber ederek bu başkanlığın, bu birliğin yürümesini temin etmeye çalıştık. Soma'nın geçmesiyle bu birlik o kadar başkanlarımızın sayesinde şu anda kendi çapında partiler üstü birlik olduğu 2 bin 500 üzerinde üyemiz var. Daha sonra sağ olsun İçişleri Bakanımız sayesinde Süleyman Bey şair eşinden Türkiye ismini alarak Türkiye belediye başkanları birliği yerli birliğimiz hayata devam etti. Bu birliğimizin amacı belediye başkanlarımızın sosyal haklarını, özlük haklarını korumak, kollamaktır.” Diye konuştu.
BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN ŞEFFAFLIK VURGUSU
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir ise konuşmasında, “Sağ olsun Halil başkanımız güzel bir konuşma yaptı. Burada şu an sadece belediye başkanı olarak derslerimizi anlatacağız. Açılıştan sonra inşallah karşılıklı olarak neler yapabiliriz? Bu işleri nasıl değiştirebiliriz bunlara bakacağız. Biz göreve geldiğimiz 2019 yılından itibaren şunu söyledik. Önceliğimiz ve olmazsa olmazımız şeffaflık dedik. Ve şeffaflık üstüne bir belediye başkanlığı ve belediye yönetimi gerçekleştirmeye çalışıyoruz. 2029’da İlk yaptığımız iş belediye meclis toplantılarını canlı yayınla gerek sosyal medyada bütün halka açmak oldu. Bugün de herkes oturduğu yerden Belediye meclisinde ne tür karar alınabildiğini çok rahat bir şekilde sosyal medyadan da takip edebiliyor. Türkiye'de ilklerden bir tanesini daha yaptık ve bütün ihalelerimizi 2019 Nisan ayından itibaren canlı yayınla yayınlamaya başladık. Hani bugün de sizlerin aklına gelebilecek kişinin farklı katına daha bir şeyler varsa bunu da biraz konuşup gerçekleştirmek de gerçekten bizler Niğde Belediyesi olarak çok hevesliyiz. Olmazsa olmazımız şeffaflıktır. ”Dedi.
“RUTİN YAPTIĞIMIZ İŞLERİN ADI SOSYAL MEDYADA KATLİAM OLDU”
Başkan Özdemir konuşmasında yaklaşık 3 gün önce birilerinin sosyal medyada Niğde'de yüzlerce sokak hayvanlarının katledildiğini paylaştığına dikkati çekerek, "Görüntülere baktığımızda Niğde Belediyesi Hayvan Mezarlığı'nda çekim yapıyorlar ve çok gizli bir yermiş gibi servis ediyorlar. Bunlar her zaman yapılan işlemler ve 2 yıldır kullandığımız bir mezarlık orası. Orada arkadaşlar ölen sokak hayvanlarının defin işlemini yapmışlar ve kireçlemişler, rutin yaptığımız işlerin adı sosyal medyada katliam oldu." ifadelerin kullandı.
Programa, Vali Yardımcısı Resul Özdemir ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
(Dahi GEDİK)