Niğde Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Kayseri Belediyesi’ne ziyaret Niğde Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Kayseri Belediyesi’ne ziyaret

Niğde'de beyin ölümü gerçekleşen bir hastanın organları farklı yerlerdeki 4 kişiye yeni bir hayat için adeta umut oldu.
Niğde Ömer Halisdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen 59 yaşındaki hastanın organları yakınları tarafından bağışlanarak organ nakli bekleyen 4 ayı hastaya umut oldu.

59 YAŞINDAKİ VATANDAŞ BAŞKA 4 HASTAYA YENİDEN UMUT OLDU
Organ nakli bekleyen 4 hastaya ulaşması üzere bağışın ardından hastanenin organ bağışı birimi tarafından yapılan operasyonla hayatını kaybeden 59 yaşındaki hastadan karaciğer, 2 kornea ve 2 böbrek alındı. Donör organizasyonu neticesinde kornealar Ankara Şehir Hastanesine, böbrekler Adana Şehir Hastanesine ve karaciğer ise Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, organ nakil araçları ile sevkleri gerçekleştirildi.  

UZUN YILLARDIR ORGAN NAKLİ BEKLİYORLARDI
“Organ bağışında bulunan hastamızın ailesine çok teşekkür ediyoruz” diyerek birde açıklama da bulunan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Organ Nakil Sorumlusu Anestezi Uzmanı Doç. Dr. Mustafa Kaçmaz, "Yoğun bakımımızda yatmakta olan 59 yaşındaki erkek hastamızın beyin kanamasını nedeniyle takibine devam ediyorduk. Beyin ölümü gerçekleşti sonrasında donör bakımının başlandı. Ailenin de onayı ile ameliyata aldık. Hastamızın ailesine çok teşekkür ediyoruz. Bu sayede hastamızın karaciğeri ve böbrekleri ve korneası başka hastalara umut oldu, uzun yıllardır organları bekleyen hastalara nakledilecek ve bu hastalar da şifalarına kavuşacaklar" dedi.
(Salih ALPTEKİN)

Editör: Niğde Haber