GÜNCEL

Bor FTR şifa dağıtıyor

Abone Ol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi felçli ve yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sunulan yürüyüş robotu ile hastalara şifa dağıtıyor.
Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi gerek ileri teknoloji cihaz parkı gerekse otel konforundaki hasta odaları ile felçli hastalar ile yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sunulan yürüyüş robotu ve diğer fizik tedavi üniteleri hastalara şifa dağıtıyor.
Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Kader Zeybek Aydoğan, Bor Fizik Tedavi Hastanesi olarak Kasım ayına kadar Polikliniklerimizde 36 bin 229 hastaya bakılmış olup, şu ana kadar bin 114 hastamız yatarak tedavi gördü. Polikliniklerimizde her gün, her an hasta gelip tedavi olunuyor. Hastanemizde hastalarımız genellikle uzun süreli yatan hastalar oluyor.  Bir hastamız hastanemizde yatarak yaklaşık en az 2 ay tedavi görüyor. Hem ilimizden hasta kabulleri yaptığımız gibi çevre illerden hastanemizi tercih eden hastalarımız oluyor” dedi.
Bor Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezimizi Türkiye’nin her bölgesinden hastaların tercih ettiğini ifade eden Dr. Aydoğan; ‘’Hastanemizi öncelere çevre illerden Konya, Ereğli, Nevşehir ve Aksaray gibi illerden hastalarımız geliyordu. Ama şimdilerde Samsun’dan, Iğdır’dan ve Çorum gibi illerden hastanemize geliyorlar. Çevre illerden hastanemize tekerlekli sandalye ile hastanemize gelerek tedavi sonrası yürüyerek sağlıklı bir şekilde hastaneden ayrıldıklarını’ ’ifade etti.
YÜRÜYÜŞ ROBOTU
Felçli hastalar ile yürüyüş bozukluğu sorunu yaşayan hastalar için hizmete sundukları yürüyüş robotunun Türkiye’de çok az sayıda bulunduğunu ifade eden Dr. Aydoğan, “Beyin damarlarındaki tıkanıklık ya da trafik kazası gibi nedenlerle vücudu felce uğramış, yürüme sorunu yaşayan hastalarımızın tedavisinde çok önemli ihtiyaca yanıt veren yürüyüş robotu, Türkiye’de çok az sayıda bulunuyor. Uyguladığımız uzman fizik tedavi yöntemleri ve yürüyüş robotundaki egzersizlerle hastalarımızın yeniden yürüyebilmelerini sağlıyoruz. Ocak ayından Kasım ayına kadar 212 hastamız robotik yürüme cihazına girdi” diye konuştu.
(İbrahim UGUN)





 

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }