GÜNCEL

Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri devam ediyor

Abone Ol

Niğde İl Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde İl Müftülüğü tarafından panel düzenlendi.


Niğde Belediyesi Kültür Merkezi'nde İl Müftüsü Osman Ayas'ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde Prof. Dr. Nevzat Topal Niğde Alaeddin Cami ve Zeyneddin Beşâre, Doç. Dr. Arslan Karaoğlan Kur'an'ın inşa ettiği rol model insan, Doç. Dr. Ahmet Vural, İnsanın Kemal yolculuğu, İman, İslam ve İhsan, Doç. Dr. Yılmaz Çelik Özü ve sözü doğru olan bir şahsiyetin inşasında Üsve-i Hasene olarak Hz. Peygamber, Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Berat Can Şahsiyet inşasında ailenin rolü konularında sunum yaptı.


BU YIL BELİRLENEN TEMA ‘PEYGAMBERİMİZ VE ŞAHSİYET İNŞASI'


Niğde İl Müftüsü Osman Ayas panel ile ilgili açıklamasında; “Bu yıl hem Mevlidi Nebi Haftası hem de camiler ve din görevlileri haftasını birlikte kutluyoruz. Tarih olarak birbirine çok yakın. Geçen yıl da böyleydi, 1-7 Ekim tarihleri arasında,1986 yılından bu güne camiler haftası olarak kutlanıyor. 2003 yılından bu tarafa da camiler ve din görevlileri haftası olarak birleştirildi. Her yıl başkanlığımız, haftayla ilgili bir tema belirliyor. Bu yıl belirlenen tema ‘hazreti peygamberi ve şahsiyet inşası’ isimli konu belirlendi. Yurt içinde, yurt dışında bütün il ve ilçelerde yaklaşık 15 on beş günden bu tarafa konferanslar, seminerler, paneller devam ediyor. Programlar bu ayın sonuna kadar da devam edecek. Burada asıl maksat şu, hazreti peygamberi anmaktan ziyade anlama noktasına taşıyabilmek. Yani biz her yıl Mevlidi Nebi Haftası'nda, Mevlit Kandillerinde Hazreti Peygamber'i anıyoruz, dua ediyoruz, bir araya geliyoruz ama onu aslında anlamaya çalışmak gerekiyor. Asıl hedefimiz bu. Yani onu bir şekilde anlatabilmek, tanıtabilmek, bir şekilde onu daha geniş kitlelere yayabilmek ki kaldı ki bugün aslında hem ülke olarak bizim, hem de dünyadaki bütün insanların Hazreti Peygamber'i daha iyi anlamaya çok ihtiyacı var bunun biliyoruz, yaşıyoruz. İşte Gazze'de, Filistin'de bugün belki Lübnan'da belki başka noktalarda Müslümanlar hep sıkıntı içerisinde. Efendim çocuklar gözünün yaşına bakılmadan, yaşına bakılmadan öldürülüyor. Yaşlılar, kadınlar bunlar hepsi katlediliyor. Aslında buradaki zaman biraz da Hazreti Peygamber'den önceki dönemi hatırlatıyor. Yani cahiliye döneminde de bu işler oluyordu. Kız çocukları diri diri toprağa gömülüyordu. Fakat Hazreti Peygamber oradan o çocukları kurtarıp onlara bir hayat hakkı tanıdı ve İslam'la birlikte onlar aslında hürriyetlerine kavuşmuş oldular. Bugün de çok ihtiyacımız var. Toplumun çok ihtiyacı var. Hepimizin ihtiyacı var. Hazreti Peygamber'i daha iyi anlamak için bu panelleri, konferansları tertip ediyoruz. İlimiz merkezinde, ilçelerimizde bu hafta boyunca birtakım faaliyetlerimiz devam edecek. Gençlerle, cami buluşmalarıyla, panel ile İnşallah daha iyi tanıtma noktasında elimizden geleni yapmaya gayret göstereceğiz” ifadelerine yer verdi.
(Salih AKPTEKİN)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }