Vali Çelik: Muhtarlar, devletimiz ile milletimiz arasında önemli bir köprü Vali Çelik: Muhtarlar, devletimiz ile milletimiz arasında önemli bir köprü

Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün Ramazan Konuş Gençlik Merkezi’nde düzenlediği Münazara Ligi programında da Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Uluslararası İlişkiler Kulübü önemli bir başarıya imza attı.
HEM BİRİNCİLİK HEMDE İKİNCİLİK ÖDÜLLERİ KAZANDILAR
Yarışma formatında, iki kişilik dört ayrı grup belirli bir konuda tartışarak fikirlerini savundu. Her tartışma, iki muhalefet ve iki hükümet ekibi arasında gerçekleşti ve jüri üyeleri tarafından birçok kriter üzerinden 100 puanlık bir değerlendirme yapıldı.
NÖHÜ Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Muhammet Berke Koç ve ekip arkadaşı Mehmet Saçar birinci olurken, Kulüp Başkan Yardımcısı Nazlı Keklik de ikinci olarak kulübü başarıyla temsil etti.
Şehit Ramazan Konuş Gençlik Merkezi Müdürü Hüseyin Ceylan etkinlik sonrası birinci ve ikincilere madalyalarını takdim etti. Bölge finaline katılacak olan ekip, kazanması durumunda Türkiye genelinde düzenlenecek yarışmada Niğde'yi temsil edecek.
“DAHA NİCE PLATFORMDA TEMSİL ETMEYİ HEDEFLİYORUZ”
Muhammet Berke Koç, kulüp olarak elde ettikleri başarıların gurur verici olduğunu belirterek gazetemiz Niğde Habere özel olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hem akademik hem de sosyal anlamda öğrencilerimizin gelişimine katkı sunmayı amaçlıyoruz. Münazara Ligi’nde elde ettiğimiz başarı da bu çalışmaların bir sonucudur. Kulübümüzü ve üniversitemizi daha nice platformda temsil etmeyi hedefliyoruz.”
SEMİNERLER VE GEZİ FAALİYETLERİ İLE AKTİF KULÜP OLARAK DİKKATLERİ ÇEKİYOR
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Uluslararası İlişkiler Kulübü, kurulduğu günden bu yana çeşitli alanlarda birçok etkinliğe imza atarak dikkatleri üzerine çekti. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümüne bağlı olarak faaliyet gösteren kulüp, özellikle toplumsal meseleler, eğitim programları ve münazaralarla adından söz ettiriyor.
Uluslararası İlişkiler Kulübü, akademik alanda uzman isimlerle seminerler düzenlemeye devam ederken, çeşitli geziler ve etkinliklerle öğrencilerin sosyalleşmesini sağlıyor. Kulüp bünyesinde düzenlenen münazara programları da öğrencilerin eleştirel düşünme ve iletişim becerilerini geliştirmelerine önemli katkı sunuyor.
Öğrencileri daha da fazla etkinliğe dahil ederek üniversite hayatını zenginleştirmeyi amaçlayan kulüp, gençlerin hem akademik hem de sosyal alanlarda donanımlı bireyler olmaları için çalışmalarını sürdürüyor.
(Dahi GEDİK/ÖZEL HABER)

Nöhü Uluslararası İlişkiler Kulübü Münazaranın Galibi Oldu (3)

Nöhü Uluslararası İlişkiler Kulübü Münazaranın Galibi Oldu (1)

Editör: Niğde Haber