Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde İl Yönetimi, son günlerde Niğde kamuoyunun ilk gündem maddesi olan su arıtma tesisi ücretinin vatandaşlara yansıtılmasına tepki gösterdikleri basın açıklaması yaptı.
CHP İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal basın açıklamasında; ‘’Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizlerin huzurunda Niğde halkı adına Sayın Belediye Başkanı Emrah Özdemir beye soruyoruz. Sayın Başkan Niğde Belediyesi atık su arıtma tesisi inşaatı 02 Kasım 2018 tarihinde başlayıp 18 Haziran 2021 tarihinde bittiği sözleşme bedelinin 74.720. 000.00 (74 milyon 720 bin tl) olduğu Niğde Belediyesi 04.06.2024 tarih ve 565 sayılı belediye encümeni kararı ile katılım payı adı altında 74 milyon 720 bin TL’na mal olan atık su arıtma tesisi parasını Niğde halkından 170 milyon TL olarak her haneden değişik miktarlarda istemektesiniz. Bu yazıyı da Belediye Başkanı adına belediye başkan yardımcısı Bülent Küçüktuna imzalayarak her mahalle muhtarına borç miktarını ayrı ayrı liste halinde göndermiştir. Siz değil misiniz arıtma tesisi yapılırken billboardlara boy boy resim verip halkımıza belediyemize bu tesisi kazandırdık diyerek oy toplamaya çalışan. Bu nasıl halka hizmet’’ dedi.
“NİĞDE HALKINA ÖDETTİRİLMESİNE İTİRAZ EDİYORUZ”
Sayın başkan dünkü belediye meclis salonunda ilimiz muhtarlara gönderilen listelerden kendisinin haberi olmadığını ifade etti. Bizce bu durum daha vahim, Niğde’yi yöneten belediye başkanının bu derecede halkı ilgilendiren konuda nasıl bilgisi olmadan görevlileri habersiz iş yapar nasıl bir görev anlayışı. Sayın başkan halkımız zaten su faturalarında çeşitli kalemlerde vergi ödüyor. Bu durumda cumhuriyet halk partisi olarak sizin beceriksiz yönetiminizin faturasını biz Niğde halkına ödettirilmesine itiraz ediyoruz. Bu itirazımızı Niğde halkı adına talep ediyoruz. Şayet bu uygulamadan vazgeçilmezse her türlü hukuksal mücadele vereceğimizden Niğdeli hemşerilerimizin endişesi olmasın. Biz bu duruma hiç şaşırmadık. AKP iktidarı Hasta garantili, hastane. Yolcu garantili, havaalanı. Araç garantili yol ve köprüyü vatandaşlar üzerinden yapmıştır. Niğde Belediyesi de bu geleneğe uymuş hane garantili arıtma su tesisinin faturasını Niğde halkına ödettirmeye çalışıyor. Halkımız zaten derin bir yoksulluk içerisindedir elinizi vatandaşın cebinden çekin hemen bu uygulamadan vazgeçin saygılarımızla.” İfadeleri ile açıklamasını sonlandırdı.
(Dahi GEDİK)

D S C 0646

Gürer: Çiftçinin tarlası ürün doldu taştı, cebi ise boş kaldı Gürer: Çiftçinin tarlası ürün doldu taştı, cebi ise boş kaldı

Editör: Niğde Haber