Altunhisar Kaymakamı Yiğit veda etti Altunhisar Kaymakamı Yiğit veda etti

Niğde Patates Araştırma Enstitüsü, Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki Tarla Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanlığından gelen heyeti ağırladı.
Patates Araştırma Enstitüsü’nden alınan bilgiye göre, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü, Tarla Bitkileri Araştırmaları Daire Başkanı Suat Yılmaz, Endüstri Bitkileri Koordinatörü Dr. Hatice Ermiş, Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Koordinatörü Aydın Karakuş ve Serin İklim Tahılları ve Baklagil Koordinatörü Muhammed Gökalp Enstitüyü ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında Enstitü personeliyle bir araya gelen ve tek tek ilgilenen Daire Başkanı Yılmaz’a, Enstitü Müdürü. Uğur Pırlak tarafından yürütülen Ar-Ge Faaliyetleri ile ilgili sunum gerçekleştirildi.
Daire Başkanı Yılmaz kurumun faaliyet gösterdiği konular ve yürüttüğü çalışmalarla ilgili laboratuvarları, seraları, mini yumru üretim tesislerimizi ve arazileri yerinde gezerek incelemelerde bulundu.
Ardından, Enstitü ve Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkezi Müdürlüğü ile ortaklaşa yapılan ve patates tohumluğu firmalarının da iştirak ettiği "Tarımsal Değerleri Ölçme Denemelerinin (Tescil Denemeleri) Niğde lokasyonu hasadı gerçekleştirildi.
(Haber Merkezi)

Daire Başkanlığı’ndan Patates Enstitüsü’ne Ziyaret (4)

Daire Başkanlığı’ndan Patates Enstitüsü’ne Ziyaret (2)

Daire Başkanlığı’ndan Patates Enstitüsü’ne Ziyaret (1)

Editör: Niğde Haber