Kanser tedavisi gören Zarif’e doğum günü sürprizi (VİDEO) Kanser tedavisi gören Zarif’e doğum günü sürprizi (VİDEO)

Engelli bireylerin kamu kurum ve kuruluşlarındaki işlerinde ulaşım sorununu ortadan kaldırmak amacıyla Niğde Belediyesi tarafından 6 ay önce hizmete sunulan ‘Engelsiz Taksi’ uygulaması, engelli bireyler tarafından bugüne kadar 254 kez kullanıldı.
Niğde Belediyesi’nin ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ sloganı ile hayata geçirdiği ‘Engelsiz Hizmet Aracı’ uygulaması, 6 ay gibi kısa bir sürede yüzlerde engelli vatandaşa hizmet verdi. 
UYGULAMA MEMNUNİYETİ
Hastaneler, kamu kurumları, Sakatlar Derneği ve sosyal tesisler, Halk Eğitim Merkezi, Şehirlerarası Otogar, bankalar, sınav merkezleri ve fizik tedavi merkezinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kurum ve kuruluşundaki işleri için engelsiz taksi hizmetinden faydalanan engelli bireyler, uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.
BAŞKAN ÖZDEMİR’E TEŞEKKÜR
Hareket kabiliyeti ve kullanım alanı yüksek olan ‘Engelsiz Hizmet Aracının’, akülü ve manuel araba kullanan engellilerin ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırdığını belirten engelli vatandaşlar, “Telefonla aradığımız zaman görevliler, ikametlerimizden bizi alarak gideceğimiz kuruma götürüyor, işimiz bittikten sonra de yeniden evimize getiriyor. Daha önce çok büyük sorun yaşadığımız ulaşım noktasında, hayatımızı kolaylaştıran uygulamayı hayata geçiren Niğde Belediyesi’ne ve Belediye Başkanımız Sayın Emrah Özdemir’e sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz” dediler.
BAŞKAN ÖZDEMİR: “HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN TÜM İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ”
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir de engelsiz taksi uygulamasını kullanan engelli bireylerin memnuniyetini görmekten mutluluk duyduklarını belirtti.
Uygulamanın ilerleyen süreçte daha geniş yelpazede kullanılabilir olmasını sağlayacaklarını ifade eden Başkan Özdemir, Niğde Belediyesi olarak sadece yürüme engelliler için değil, bütün engelli bireylerin hayatlarını kolaylaştırmak için belediyenin tüm imkanlarını seferber ettiklerini anlattı.
NASIL RANDEVU ALINABİLİYOR?
Bu arada aynı anda akülü veya tekerlekli olmak üzere 2 engelli arabası ve 5 refakatçi kapasitesine sahip olan ‘Engelsiz Taksinin’ ulaşım hizmetinden yararlanmak isteyen engelli bireyler, Niğde Belediyesi’nin 444 51 01 numaralı Çağrı Hattını arayarak, randevu alabiliyorlar.
(Dahi GEDİK)

‘Engelsiz Taksi’ Uygulamasına Tam Not (5)

‘Engelsiz Taksi’ Uygulamasına Tam Not (3)

Editör: Niğde Haber