EKONOMİ

Göktepe: Bu işin içerisinden nasıl çıkacağız Sayın Bakanım?

Abone Ol

Niğde Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Şinasi Göktepe, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e seslenerek bakkal, bayi ve büfelerin sigara toptancıları ile ilgili yaşadıkları sıkıntıları ve karlılık oranı taleplerini dile getirdi.
Oda Başkanı Göktepe açıklamasında, “Sayın bakanım Mehmet Şimşek size sesleniyorum; dünkü yaptığınız açıklama bizi heyecanlandırdı ama sahada maalesef durumlar hiç de öyle değil. Bir sigara toptan satıcısı bakkal büfe ve bayilere kartlı satış yapmıyorlar nakit diye dayatıyorlar. Diğer bir firma yüzde 1 komisyon alarak kredi kartı çekebiliyor. Küçük esnaf olarak Perakende paket başı müşteriden fark istediğimiz zaman suç işlemiş oluyoruz. Peki, bu işin içerisinden nasıl çıkacağız Sayın Bakanım?” dedi.
“BÜYÜK TÜCCARLAR AT KOŞTURURKEN KÜÇÜK ESNAF KAN AĞLIYOR”
Bakkallar ve Bayiler Odası başkanı Şinasi Göktepe açıklamasının devamında ,”Adalet herkes için aynı olmalı büyük tüccarlar distribütörler istediği gibi at koştururken küçük esnaf kan ağlıyor sigaradan yüzde 4 kar ederken, yüzde 2,50-3.00 arası zaten banka komisyon kesiyor ertesi güne, dolayısıyla küçük esnaf zaten sigaradan başka bir şey satamıyor, gün gün eriyor. Sizin sözünüz var idi, çok kazanandan çok vergi alacağız, az kazanandan az vergi alacağız, küçük esnaflar olarak biz gerçekten para kazanmadığımız gibi vergimizi ödüyoruz ama çok kazanan bize ürünü peşin diye diretiyor. Veya yüzde 1 komisyonla toptan ürün satıyor burada bakkal ve büfe esnafı ne yapsın sayın bakanım bu işe acil bir şekilde çözüm bulmanızı istirham ediyoruz. Sigara üreticileri ile görüşüp bizim karlılık oranlarımızı artırmanızı ya da komisyon oranlarını minimum seviyeye düşürülmesini istirham ediyoruz. Aksi takdirde bizler küçük esnafız her zaman olduğu gibi büyük tüccarlar karşısında zincir marketler karşısında ezilmeye mahkumuz Sayın Bakanım “İfadelerine yer verdi.
(Haber Merkezi)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }