Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 3,4 azaldı Ticaret satış hacmi yıllık yüzde 3,4 azaldı

Niğde Ulukışla İmrahor Barajı ve sulaması inşaatı işinde çalışmalar devam ediyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Bu bağlamda ülkemizde 1954 yılından bu yana toprak ve su kaynaklarını geliştirmekle mesul olan DSİ, aralarında dünyada ilk kez uygulanan projelerin, en yüksek ve büyük barajların, en uzun sulama kanallarının ve içme suyu maksatlı tünellerin bulunduğu sayısız tesisi tamamlayarak milletimizin istifadesine sunmuş ve sunmaya da devam etmektedir.
DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

4 BİN 620 DEKAR TARIM ARAZİSİ MODERN SULAMAYA KAVUŞACAK
Bu kapsamda, Niğde Ulukışla İmrahor Barajı ve Sulaması çalışmalarının devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif BALTA, ‘Çalışmaları devam eden Niğde Ulukışla İmrahor Barajı ve Sulamasının tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 4 bin 620 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.
Baraj gövdesinin tamamlandığını ve su tutulduğunu ifade eden Genel Müdür Mehmet Akif BALTA, ‘Barajda sulama hattı imalatları da tamamlanmıştır. Proje ile yaklaşık 25 km HDPE boru döşenerek tamamlanan işte 141 adet sanat yapısı yapılacaktır.

ÜLKE EKONOMİSİNE 55 MİLYON TL KATKI
Temelden yüksekliği 45,5 metre ve su depolama kapasitesi 1 milyon 587 bin m3 olan Niğde Ulukışla İmrahor Barajı’nın tamamlanmasıyla 2024 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 55 milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.
(DSİ 4. Bölge Müdürlüğü)

Editör: Niğde Haber