GÜNCEL

Jandarma 185 yaşında

Abone Ol

Niğde’de, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 185’inci yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
İl Jandarma Komutanlığı tarafından düzenlenen programda Jandarma Yarbay Fatih Doğan ve jandarma personeli, Cumhuriyet Meydanı'nda törende çelenk sunumu ve ardından saygı duruşunda bulunarak, İstiklal Marşı’nı okudu.
Çelenk sunumunun ardından, Niğde Ömer Halisdemir Meydanında kurulan Jandarma birimlerine ait stantların ziyaret edilmesi ile devam eden programda Protokol üyeleri İl Jandarma Komutanlığı tarafından açılan stantlarda birimlerin çalışmaları hakkında ilgili personelden bilgi aldı.
Jandarma Teşkilatı’nın 185. yıldönümü münasebetiyle düzenlenen ‘Kanun Ordusu Jandarma 185 Yaşında’ konulu şiir yarışmasında derece alan öğrenciler burada ödüllendirildi.
"TÜM PERSONELİMİZ CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR"
Jandarma Teşkilatı’nın 185. yılı kutlayan Niğde Valisi Cahit Çelik basın mensuplarına yaptığı açıklamada; “ Jandarma kuruluşunun yıl dönümü. Ben de bu vesileyle ilimizde görev yapan 736 jandarma personelimizin bu yıl dönümünü tebrik ediyorum. Jandarma teşkilatı gerçekten kırsal alanda başarılı operasyonlara imza atıyor. İlimizde de bu anlamda başta alay komutanımız olmak üzere tüm personelimiz canla başla çalışıyor, memleketimizin huzuru, güveni için çalışıyor. Ben arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hem emniyetimiz hem jandarmamız, el ele, el birliğiyle bu memleketin huzuru, güveni için bundan sonra da çalışmalarına devam edecek.” Dedi.
"SİZİN VESİLENİZLE TÜM SÜRÜCÜLERİNİZİ UYARMAK İSTİYORUM"
Kurban Bayramı ile ilgili de konuşan Vali Çelik, “Bildiğiniz gibi aynı zamanda İki gün sonra Kurban Bayramı'nı idrak edeceğiz. Bu vesileyle de birkaç hususa değinmek istiyorum. Öncelikle şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramı'nı tebrik ediyorum. Kurban Bayramı'nda iki hususa vurgu yapacağım. Birincisi trafikle ilgili sizin vesilenizle tüm sürücülerinizi uyarmak istiyorum. Aşırı hızlı bir şekilde araç kullanmamaları, alkol almamaları, emniyet kemerini takmaları konusunda tüm uyarmak istiyorum. İlimizde bu anlamda trafik güvenliği açısından daha uzun bir şekilde bir bayram geçirmek için toplamda dokuz günlük süre içerisinde yedi yüz otuz bir şarkı ekip ve 2713 personelimiz görev alacak. İnşallah bayramı kazasız belasız bir şekilde atlatmış oluruz. Diğer taraftan Kurban Bayramı bu vesileyle vatandaşlarımız kurban ibadetini yerine getirecekler. Kurbanla ilgili de vatandaşlarımızın bizim aldığımız tedbirlere Kurban kesimi için uygun gördüğümüz yerlerde kurbanlarını kesmelerini rica ediyoruz. Kurban keserken çevreye zarar vermemeleri, hayvanlara eziyet etmeleri konusunda vatandaşlarımızın vesilemizi uyarmak istiyorum. Bir daha şimdiden tüm vatandaşlarımızın Kurban Bayramını tebrik ediyorum” İfadeleri ile açıklamasını tamamladı.
(Dahi GEDİK)
 



{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }