Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında yıllık bazda yüzde 27,4 arttı Konut Fiyat Endeksi, Eylül ayında yıllık bazda yüzde 27,4 arttı

Kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayıp, elden gerçekleştirenlere her bir tespit için kira tutarının yüzde 10'u oranında ceza kesilmesi uygulaması 17.10.2024 tarih ve 32695 sayılı Resmi gazetede resmen yayınlandı.
Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığınca hazırlanan Gelir Vergisi Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Bu kapsamda kira ödemelerini banka ve PTT aracılığıyla yapmayan, elden gerçekleştirenlere her bir tespit için kira tutarının yüzde 10'u oranında özel usulsüzlük cezası kesileceği bilgisi de yer alan Resmi gazetede, kesilecek ceza tutarının 5 bin liradan az olamayacağı da belirtildi.
Buna göre, gelir ve kurumlar vergisi mükellefleriyle herhangi mükellefiyet kaydı bulunmayanların gerçekleştirdikleri iş yeri ve konut kiralama işlemlerine ilişkin yapılacak tahsilat ve ödemeler, bankalar veya PTT aracılığıyla gerçekleştirilecek.
Ayrıca Kiracı, ödemenin elden yapıldığını, ödemeyi takip eden 5 iş günü içinde idareye bildirmesi halinde, kiracıya özel usulsüzlük cezası kesilmeyeceği de Resmi Gazete de yer alan bilgiler arasında.
(Resmi Gazete)

Editör: Niğde Haber