Niğde’den dünyaya 10 yerli ve milli patates çeşidi kazandırıldı Niğde’den dünyaya 10 yerli ve milli patates çeşidi kazandırıldı

Geçtiğimiz gün bir haberimizde Niğde’nin Bor ilçesinde hizmet veren Kaplan Prinç isimli firmanın işçilerine en alt maaş ücreti olarak 20 bin belirlemesinin ardından diğer firmalarda da hareketlilik yaşanmaya başladı. 
Bu kez de Türkiye’nin en büyük salça ve konserve firmalarından olan TUKAŞ tesislerinde çalışan işçilerine fabrika asgari ücreti olarak 22 bin TL’ye çıkardığını duyurdu.  Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren TUKAŞ Fabrikasının yetkilileri 17 bin TL olan asgari ücreti ekonomik şartları göz önünde bulundurarak çalışanlarına 22 bin TL vereceğini açıklarken, bir yandan da işe alım ilanları yayınladı. Firma 22 bin TL’lik maaşın yanında çalışanalrın SSK, yemek, servis ve mesai imkanlarının da bulunduğunu belirtti. Ayrıca firmanın yaş alt ve üst sınırı ise oldukça geniş tutularak, 18-50 yaş aralığında herkese kapılarının açık olduğu ifade edildi. 

İLK ÜRETİM 2022 TEMMUZ
Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi bulunan fabrika, yatırımın ilk etabı olan domates salçası işletmesi 2022 yılı Temmuz ayında üretime başlamıştı. Daha sonra Sebze konservesi işletmesinde ise üretim hattı çalışmaları tamamlanmış ve ardından yani 2023 yılı ortalarından itibaren ise mısır konservesi üretimine başlamıştı. 

REKOR YATIRIM TEŞVİKİ ALMIŞTI
Fabrikanın kurulması ile firma ilk ürünlerinin üretimine 2023 Haziran ayı başlarında başlatmıştı. 
Tukaş firması 2023 yılı başında Bor Karma Organize Sanayi Bölgesinde bulunan salça konserve fabrika bölgesinde dondurulmuş gıda üretimi tesisi için 1,7 milyar TL’lik yatırım teşviki aldı.
Niğde Bor Karma ve Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (BORKOSB) içinde, Tukaş’a tahsis edilen arsa üzerine dondurulmuş gıda üretim tesisi kurulmasına yönelik olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü'ne yapılan müracaat onaylandı. Buna göre, Tukaş firmasına 1,7 milyar Lira tutarında yeni Yatırım Teşvik Belgesi düzenlenmiş oldu. 
(Salih ALPTEKİN)

Tukaş Köklü Firma Asgari Ücreti 22 Bin Tl Yaptı (2)

Tukaş Köklü Firma Asgari Ücreti 22 Bin Tl Yaptı (1)

Editör: Niğde Haber