Niğde Valisi Cahit Çelik Niğde merkez, ilçe, belde ve köy ziyaretlerini sürdürürken Niğde’nin komşu ili olan Aksaray’a da ziyaretlerde bulunuyor.
İki il arasındaki etkileşimin ve paydaşlığın artırılması konusunda önemi adımların da atıldığı öğrenilen bu ziyaretlerin birisi de  2024 Mart ayında gerçekleşen Mahalli Seçimlerinde Aksaray Sultanhanı Belediye Başkanı olarak seçilen Fahri Solak’a ziyaret oldu.
Niğde Valisi Cahit Çelik'e Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Niğde Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü ve Aksaray Sultanhanı Kaymakamı Abdullah Melikoğlu eşlik etti.  Başkan solak Niğde heyetine ziyaret ile ilgili teşekkürlerini sunarken, tarihsel ve kültürel bir dokusu da olan Sultanhanı ile ilgili devam eden veya planlanan çalışmalar hakkında da bilgiler paylaştı.

Belde Belediye Başkanlarından Ankara çıkarması Belde Belediye Başkanlarından Ankara çıkarması

Komşu Il Ile Dostluk Köprüleri Güçleniyor (1)
GEÇTİĞİMİZ HAFTA AKSARAY VALİSİNİ ZİYARET ETMİŞTİ
Niğde Valisi Cahit Çelik ve eşi Nermin Çelik, komşu il Aksaray ile alakalı olarak geçtiğimiz hafta ise Aksaray Valisi Mehmet Ali ve eşi Canan Kumbuzoğlu’nu ziyaret ederek Aksaray’ın tarihi ve kültürel mirasının yer aldığı yerlere geziler gerçekleştirmişlerdi.
İlk olarak, Aksaray’ın manevi mimarlarından biri olan Somuncu Baba Külliyesi ziyaret eden Niğde Valisi Çelik, külliyenin tarihi ve dini önemi hakkında bilgiler almış, Ardından, tarihi Selime Katedrali’ni, daha sonra ise Türkiye’nin en önemli doğal güzelliklerinden biri olarak kabul edilen Ihlara Vadisi’ni de gezmişler, ardından Aksaray’ın Güzelyurt ilçesine geçmişlerdi. 
(Haber Merkezi)

Editör: Niğde Haber