Niğde’de 2024 yılının ilk 6 ayına ait gerçekleştirilen Motosiklet ve motorlu bisiklet denetimi verileri açıklandı.
Niğde Valiliği tarafından konuyla ilgili bilgileri içeren basın açıklamasında, “Taşıt ve yaya trafiğinin şehir hayatı üzerindeki olumsuz etkilerini en aza indirgemek, sürücüler ve yayalar tarafından yapılan kural ihlallerinin önüne geçmek amacıyla yapılan uygulamalarda ; Motosiklet ve Motorlu Bisiklet sürücülerinin kırmızı ışıkta geçme, yaya yolu üzerine çıkma, ters yönde araç kullanma gibi trafik kural ihlalleri yaptıkları, sürücü belgesiz ve kasksız olarak araç kullandıkları, trafiği tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmeleri nedeniyle trafik kazalarına karıştıkları gözlenmektedir. Emniyet Müdürlüğümüz birimlerince, bu kazaları önlemek, sürücü ve yolcuların mevcut trafik güvenliğini artırmak amacıyla 2024 yılının ilk altı ayında motosiklet ve motorlu bisiklet kullanımına yönelik ilimiz genelinde yapılan denetimlerde;  3 bin 122 Motosiklet ve Motorlu Bisiklet kontrol edilmiş.582 Kask Takmamak.155 Sürücü Belgesiz Araç Kullanmak.153 Yaya Kaldırımı ve Geçitlerini kullanmak. 571 Diğer Maddelerden olmak üzere, toplamda:  1461 araç ve sürücüsüne 5 milyon 519 bin 343 TL trafik idari para cezası uygulanmış, 103 Motosiklet trafikten men edilmiştir. Denildi.
TEMMUZ AYI DENETİMLERİ DE AÇIKLANDI
Açıklamada Temmuz ayı verilerine yer verilerek; “Temmuz Ayında; Asayiş ve Trafik birimlerince Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı, Atatürk Bulvarı, Alparslan Türkeş Bulvarı başta olmak üzere il genelinde yapılan müşterek denetimlerde;708 Motosiklet ve Motorlu Bisiklet kontrol edilmiş.287 Kask Takmamak.80 Sürücü Belgesiz Araç Kullanmak. 51 Yaya Kaldırımı ve Geçitlerini Kullanmak,
235 Diğer Maddelerden olmak üzere Toplamda: 653 araç ve sürücüsüne 2 Milyon 056 bin 693 TL trafik idari para cezası uygulanmış, 50 Motosiklet trafikten men edilmiştir.
İlimiz genelinde motosiklet ve motorlu bisiklet denetimleri artarak devam edecektir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları, kendi can ve mal güvenlikleri açısından azami derecede özen göstermeleri, trafik ortamında seyir halinde kullanacakları kask ve koruma ekipmanları ile trafik kurallarına uyarak diğer sürücülere de örnek olmaları trafik güvenliğinin sağlanması açısından son derece önemlidir.” İfadelerine yer verildi.
(Dahi GEDİK)

Defineciler kazdıkları çukurda teçhizatla birlikte yakalandı Defineciler kazdıkları çukurda teçhizatla birlikte yakalandı

Kural Tanımaz Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı! (6)

Kural Tanımaz Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı! (7)

Kural Tanımaz Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı! (5)

Kural Tanımaz Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı! (3)

Kural Tanımaz Motosiklet Sürücülerine Ceza Yağdı! (1)

Editör: Niğde Haber