EĞİTİM

MAĞDUR ÖĞRENCİLER NİĞDE VALİSİ’NDEN YARDIM İSTEDİ (VİDEO HABER)

NİĞDEDE ÖĞRENCİLER OTOBÜS BULAMAYINCA KİLOMETRELERCE YÜRÜMEK ZORUNDA KALDILAR!

Loading...

Abone Ol

Niğde merkeze yaklaşık 5 kilometre, en yakın durağa da 2 kilometre şehrin dışında Hançerli Köyü yolu üzerinde bulunan Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi öğrencileri 3 gündür üst üste okul dönüşünde minübüs bulamayınca resmen ortada kaldılar. Öğrenciler bunun dayanılmaz bir yere gittiğini belirtirken Niğde Valisi Cahit Çelik’ten açıkça yardım istediler.

VELİLER DE ÖĞRENCİLERDE İSYAN DA
2024-2025 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla bazı okullarda öğrencilerin servis sorunu da baş göstermeye başladı. Niğde merkeze 5 kilometre, en yakın durağa ise yaklaşık 2 kilometre uzakta bulunan çoğunluğu Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi’nin ve bir kısmı da Fen Lisesi öğrencileri bu yıl resmen mağdur durumda.



YA 2-3 YADA HİÇ
Geçtiğimiz yıllarda pek görülmeyen bu durum bu yıl büyük sorun haline geldi. Okullar açılınca kapanana kadar okula yapılan özel taşıma servislerin yanı sıra Halk otobüsleri de sefer yapmaktaydı. Bu yıl ise bazı nedenlerden dolayı halk otobüslerinin gitmesene izin verilemediği iddia edildi. Pazartesi gününden bu yana 3 gündür her okul çıkışında aynı manzara ile karşı karşıya kalan tepki gösterdi.
2 okulun olduğu bölgeye ya 2-3 otobüsün gelebildiği, yada hiç otobüs gelmediğinin de belirten öğrenciler yaşadıklarından dolayı oldukça üzgün.

ÖĞRENCİLERDEN NİĞDE VALİSİ ÇELİK’E YARDIM ÇAĞRISI
Şehit Yakup Avşar Anadolu Lisesi öğrencileri hafta başından bu yana yaşanan bu durumun çözülmesi, eğitim öğretim yılının başında yaşanan bu sorunun çözülmesi, okul ve eğitim ile aralarına bu gibi sorunların getirilmemesi gerektiği, bir çoğunun ailesinin özel servislere ücret ödemesinin mümkün olmadığını, halk otobüslerinin geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine aynı şekilde okul önünden öğrencileri alarak taşıma yapmaları gerektiğini ileterek Niğde Valisi Cahit Çelik’ten yardım talebinde bulundular.

“ÖNCEKİ YILLAR SORUN YOKTU, BU İŞTE BİR İŞ Mİ VAR?”
Taşıma yapan bazı özel servis şoförlerinin ise zaman zaman veliler ile tartıştığı, “Biz 20 öğrenciyi özel kapısına kadar götürüyoruz, halk otobüsleri ise duraktan durağa cüzzi bir rakama taşıma yapıyor. Biz elbette özel hizmet verirken bu şekilde halk otobüsü ile taşınmalarına razı değiliz” şeklinde sözler sarf ettiklerini iddia eden vatandaşlar ise “Bazı ailelerin 1 bazı ailelerin 2 ve 3 çocuğu var. Özel servislere para verebilecek durumu dahi yok. Önceki yıllarda her şey yolunda ilerlerken bu yıl halk otobüslerinin buraya getirilmemesinin başka bir nedeni ya da bu işte bir iş mi var sorularını akıllara getiriyor” sözleriyle tepki veriyor.



“GENÇLERİ BU KADAR BASİT ŞEYLERLE EĞİTİMDEN SOĞUTMAYIN”
Öğrencilerin yaşadığı bu durumu yerinde görmek üzere bugün bir şekilde okul önlerine giden veliler ise gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını gizleyemedi. Öğrencisi ile ıssız yolda en yakın durağa bu durumun kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyleyerek yürüyen velilerin yanı sıra okul önünde kalan veliler ise Kimsenin veya bir gücün öğrencilerin yaşam, eğitim ve ulaşım gibi haklarının engellenmesinde büyük sorunlar oluşturacağını ifade ederken; “Çocuklarımız sabahın erken saatinde belki de bizden daha erken uyanıp okula hazırlanıp yola çıkıyorlar. Sabah sorun olmayan bu ulaşım akşam dönüşe gelince başlı başına bir sorun haline geliyor. Altında ne olduğu kestiremesekte çocuklarımızın hakkını aramaya devam edeceğiz. Gençlerimizi bu kadar basit şeylerle lütfen eğitimden soğutmayın” dediler.
 

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }