15 Temmuz darbe gecesinin kahramanları Şehit Ömer Halisdemir, Varol Tosun, Kemal Tosun, Ramazan Konuş, Yalçın Aran ve Hakan Ünver başta olmak üzere 251 şehit Niğde’de gündüz gerçekleştirilen etkinliklerin yanı sıra akşam gerçekleşen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fener alayı etkinliğinde de anıldılar.
FENER ALAYINA KATILIM YOĞUN OLDU
Niğde Valiliği öncülüğünde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü fener alayı etkinliği için Derbent Kavşağı önünde bir araya gelen Niğde protokolü ve vatandaşlar ellerinde meşale, Türk bayraklarıyla ve bazı sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdüler.
Niğde Belediyesi Mehter Takımının ve Komandoların eşlik ettiği fener alayı yürüyüşü, merkez Atatürk Anıtı önünde sona ererken daha sonrasında ise Niğde Valiliği yerleşkesinde Demokrasi Nöbeti Etkinlikleri başladı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kur’an-ı Kerim Tilaveti, 15 Temmuz Darbe Girişimi Belgeseli gibi etkinlikler gerçekleşti.
VALİ ÇELİK: BU MİLLET BU İHANETE GEÇİT VERMEMİŞTİR
Niğde Valisi Cahit Çelik burada katılımcılara seslenirken; “Bu millet, Malazgirt Zaferi'nde, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, aynı inanç ve kararlılıkla, bu ihanete geçit vermemiştir” diyerek milli ruh ve duyguya işaret etti.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ BÜYÜK VE GÜÇLÜ BİR DEVLETTİR”
“O gece, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizin, ülkemizin dirliğine, birlik ve beraberliğine, bütünlüğüne yönelik hain darbe girişimi karşısında gösterdiği onurlu duruş sayesinde hainler yenilgiye uğratılmış, 15 Temmuz bir istiklal ve istikbal destanı olarak şanlı tarihimizde yerini almıştır” diyerek konuşmasına başlayan Niğde Valisi Çelik sözlerinin devamında ise şunlara yer verdi; “Bu millet, Malazgirt Zaferi'nde, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi, aynı inanç ve kararlılıkla, bu ihanete geçit vermemiştir. Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla gencinden yaşlısına halkımız, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin vatansever mensupları ve emniyet güçlerimiz, darbe girişimine engel olmuş ve hainlere en ağır şekilde karşılık vermiştir. Bu kalkışma, Milletin zaferi olarak tarihe geçmiştir. Türkiye Cumhuriyeti hamdolsun ki büyük ve güçlü bir devlettir.”
(Dahi GEDİK)

Halk Eğitim Merkezi kursları başladı Halk Eğitim Merkezi kursları başladı


15 Temmuz Fener Alayı Prog Fotolar 2

15 Temmuz Fener Alayı Prog Fotolar 4

15 Temmuz Fener Alayı Prog Fotolar 7

15 Temmuz Fener Alayı Prog Fotolar 8

Editör: Niğde Haber