Niğde Dündarlı Kasabası Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Nuh Uslu, son günlerde Türkiye genelinde etkili olan ve özellikle Dündarlı bölgesinde tarımsal üretime büyük zarar veren zirai don felaketine ilişkin önemli bir açıklamada bulundu.

Zirai don olaylarının, başta meyve-sebze üretimi olmak üzere birçok tarım ürününde ciddi kayıplara yol açtığını belirten Uslu, bu durumun yalnızca çiftçileri değil, aynı zamanda ülke ekonomisini, gıda güvenliğini ve kırsal istihdamı da olumsuz etkilediğine dikkat çekti.

“ZARAR TESPİT ÇALIŞMALARI HIZLA TAMAMLANMALI”

Başkan Uslu açıklamasında, felaketten etkilenen üreticilerin yaşadığı mağduriyetlerin giderilmesi adına şu önerilerde bulundu: Zarar tespit çalışmalarının hızlıca tamamlanması, Tarım sigortası kapsamındaki süreçlerin ivedilikle işletilmesi, Sigortasız üreticiler için acil destek ve telafi edici uygulamaların devreye sokulması, Çiftçilerin üzerindeki mali yükün hafifletilmesi gerektiği ifade edildi.

Elazığ’da 4,9 büyüklüğünde deprem Elazığ’da 4,9 büyüklüğünde deprem

"NİĞDE DOĞAL AFET KAPSAMINA ALINMALI"

Uslu, Niğde’nin doğal afet kapsamına alınmasının, yaşanan zararların telafisi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, milletvekillerinden bu yönde destek beklediklerini söyledi. Tüm üreticilere geçmiş olsun dileklerini ileten Uslu, “Rabbim böyle bir felaketi bir daha yaşatmasın” dedi.

ÜRETİCİLERE BAŞVURU ÇAĞRISI

Mağduriyet yaşayan çiftçilerin neler yapması gerektiği konusunda da bilgilendirmede bulunan Başkan Uslu, don ve doludan zarar gören üreticilerin, Tarım ve Orman İl/İlçe Müdürlüklerine; sigortalı üreticilerin ise ALO TARSİM 172 hattına veya ilgili acentelere hasar ihbarında bulunabileceklerini ifade etti. Başvuruların ardından İl Tarım ve Orman Müdürlüğü gerekli incelemeleri yaparak net rakamları ortaya koyacak. Başkan Uslu açıklamasını, "Zarar gören tüm üreticilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu tür afetlerin bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum," sözleriyle sonlandırdı.

(Samet ÇINAR)

Editör: Niğde Haber