Niğde Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Kayseri Belediyesi’ne ziyaret Niğde Valisi ve Belediye Başkanı’ndan Kayseri Belediyesi’ne ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Halkçı Liseliler (Halk-Lis) İl Başkanı Hasan Yılmaz yazılı basın açıklaması yaparak, “kamu kurum ve kuruluşlarının, KİT’ler, belediye şirket işçilerinin acilen kadroya alınarak mağduriyetleri giderilmelidir” dedi.
Halk-Lis Başkanı Yılmaz basın açıklamasında; ‘’2017 yılında taşeron işçiliğin son bulması adına beklenen karar ne yazık ki taşeron modelin değişmesi ile 696 sayılı KHK, taşeron işçilere kadro sorununu çözmemiş, aksine yeni sorunlar, eşitsizlikler, adaletsizlikler, haksızlıklar ve anayasayla, hukukun temel ilkelerine aykırı biçimde sonuçlanmıştır. Taşeron işçilerin, kazanılmış hakları bu düzenleme ile inkar edilir boyuta getirmiş, belirsizliğe sürüklenmiştir. Ülkemizde sayısı bir Milyonu aşan taşeron işçilerin çoğunluğu 2017 yılındaki düzenleme ile kadro dışı kalması bir yana özlük hakları, güvenceleri, tayin hakları bulunmamakta dahilinde ise enflasyonun altında daima ezilmeye, düşük maaşlar ile mağdur edilmektedir. Kamu kurum kuruluşlarında, KİT’lerde çalışan taşeron işçilerin özlük hakları, güvenceleri, tayin hakları, örgütlenme hakları sağlanmalı, belediyeler de çalışan belediye şirket işçilerinin kadroya alınması, taşeron işçilik adı altında bulunan sömürüye son verilmesi gerekmektedir.” diye konuştu.
(Dahi GEDİK)

Editör: Niğde Haber