Niğde Kalesi’nde gece yarısı çilingir masası

Minibüs ile otomobil çarpıştı, yaralılar var! (VİDEO HABER) Minibüs ile otomobil çarpıştı, yaralılar var! (VİDEO HABER)

Niğde yaşanabilir iller sıralarında her geçen gün yükselmeye devam ederken, şehrin tüm güzelliklerini örtbas etmeye çalışan, çevresine ve şehrine her şekilde zarar vermeye devam eden şahısların da sayıları azımsanmayacak durumda. Öyleki Niğde'nin önemli yerlerinden olan Niğde Kalesinde gece vakti alem yapan şahıslar bile mevcut. 

KAMUYA AÇIK ALANDA ALKOL MÜZİK EĞLENCE
Niğde’nin vizyon projelerinden olan Niğde Kalesi’nde kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ederken, gecenin tenhalığından ve karanlığından faydalanan bazı kişi veya kişi veya kişiler huzur kaçırmaya ve çevresini kirletmeye, halka sunulan imkanları sabote etmeye ise devam ediyor.
Dün gece kız ve erkeklerden oluşan bir gurup yine gecenin sakinliğinden faydalanarak gecenin ilerleyen saatlerinde Niğde Kalesinde bulunan kamelyalara adeta çilingir sofrası kurarak eğlendiler. Müziğin sesini de açarak çevredeki vatandaşları umursamayan şahıslar bir yandan yemek yerken bir yandan da alkol almaya devam ettiler. 
Bir süre sonra bölgeye gelen vatandaşların kalabalığının artmasından da rahatsız olmayan şahıslar, bir panik ile olay yerinden koşarak uzaklaşırken geride ise; alkol şişeleri, bardaklar, yedikleri yiyeceklerinden geriye kalan tüketilmiş ve yarım bırakılmış ürünler, çöpler, etrafa saçılmış atıklar kaldı.

VATANDAŞ BUNLARDAN RAHATSIZ
Bölgeyi sıklıkla ziyarete gelen bazı vatandaşlar burada buna benzer olayların zaman zaman yaşandığını, gece bekçilerinin burada düzenli olarak nöbette olmasının faydalı olacağını belirttiler. Tarihi güzelliğe ve şehre bu tür insanların gölge düşürdüğüne de değinen vatandaşlar aydınlatmaların da yetersiz olmasının, karanlık ve sakin bir yer haline gelen Niğde Kalesi’nde daha iyi tedbirler alınabileceğini belirtiyor.
(Salih ALPTEKİN)
Niğde Kalesi’nde Gece Yarısı Çilingir Masası (3)

Niğde Kalesi’nde Gece Yarısı Çilingir Masası (1)


 

Editör: Niğde Haber