EĞİTİM

Niğde’de İlköğretim Haftası kutlandı

Abone Ol

2023–2024 eğitim-öğretim yılında Niğde genelinde toplam 388 okulda, 5 bin 586 öğretmen ve 72 bin 19 öğrenci için ilk ders zili çaldı.
Yeni eğitim-öğretim yılının başlaması ve İlköğretim Haftası etkinlikleri kapsamında Niğde’de çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Niğde İlköğretim Haftası etkinlikleri Atatürk Meydanında, Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’ın Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü çelengi sunması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Hafta etkinlikleri Selçuk İlkokulunda düzenlenen 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni ile devam etti.


“EĞİTİMDEKİ BAŞARI, KARŞILIKLI SAYGI, ANLAYIŞ VE SABIRLA MÜMKÜNDÜR”
İlköğretim Haftası Açılış programında konuşma yapan Niğde Valisi Cahit Çelik; “Değerli Eğitim Camiası,2024-2025 eğitim-öğretim yılına başlarken, öğrencilerimizin çağın gereksinimlerine uygun, yerli, milli ve manevi değerlere sahip bireyler olarak yetişmesinin önemini bir kez daha vurgulamak isterim. Bu süreçte eğitim kurumlarımızın ve öğretmenlerimizin büyük sorumlulukları olduğunun bilincindeyiz. Eğitim süreci, yalnızca bireysel gelişim için değil, toplumumuzun geleceği için de hayati bir role sahiptir. Evlatlarımızın, gelecekte ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunan, bilgili ve bilinçli bireyler olarak yetişeceğine olan inancımız tamdır. Değerli Öğretmenlerimiz, Çocuklarımıza sevgiyle yaklaşarak, onların gelişimine rehberlik etmeniz büyük bir özveri gerektiriyor. Eğitimdeki başarı, karşılıklı saygı, anlayış ve sabırla mümkündür. Sizlerin bu süreçte gösterdiği özveri takdire şayandır.
Sevgili Öğrenciler, Sizler geleceğimizin teminatısınız. Unutmayın ki bilgi en güçlü silahınız, ahlak en büyük dostunuz, tembellik ve cehalet ise en büyük düşmanınızdır. Öğretmenleriniz ve ailelerinizin desteğiyle bu yıl da başarılı bir eğitim-öğretim dönemi geçireceğinize inanıyorum.  Kıymetli Velilerimiz, Çocuklarımızın eğitiminde sizlerin desteği de hayati önemdedir. Onların sağlıklı birer birey olarak yetişmesi için öğretmenlerimizle iş birliği içinde olmanız, milli ve manevi değerleri benimsemelerine katkıda bulunmanız büyük önem taşımaktadır. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm öğrencilerimize, ailelerine ve öğretmenlerimize başarılar getirmesini diliyor, sağlıklı ve verimli bir yıl olmasını temenni ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ YAŞAR: EN GÜZEL EĞİTİMİ VERMEYE GAYRET GÖSTERECEĞİZ
Niğde Valisi Çelik’in konuşmasının ardından Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar’da törendeki konuşmasında; “2 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul 1'inci sınıf öğrencilerimiz için uyum haftasıyla ve 9 Eylül’de bütün okullarımızın açılışı ile 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılına başlamış bulunuyoruz. İlimizde 388 okulumuzda,5 bin 586 Öğretmenimiz ile 72 bin 19 öğrencimize eğitim vermekteyiz. İlimizde Derslik başına düşen öğrenci sayısı: İlkokulda 16, Ortaokulda 16, Lisede 21’dir.Öğretmen başına düşen öğrenci sayısı ise: İlkokulda 16,Ortaokulda 11, Lisede 12’dir. 09 Eylül 2024 günü başladığımız eğitim öğretim yılının 1.Dönem ara tatili 11-15 Kasım’da, Sömestri tatili 20-31 Ocak’ta, 2 dönem ara tatili 31 Mart-4 Nisan’da yapılacak olup okullarımız 20 Haziran’da yaz tatiline gireceklerdir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletleri kurtaran yalnız ve ancak öğretmenlerdir.” sözünün muhatabı çok değerli Meslektaşlarım, Bu yıl Türkiye Yüzyılı Maarif Modelini İlkokul 1., Ortaokul 5. Liselerinde 9. Sınıflarda uygulamaya başlamış bulunmaktayız. Maarif modelinin uygulanması konusunda ilimizden 58 öğretmenimiz Bakanlığımız tarafından Hizmet içi eğitime alınmış ve Eğitici formatör olarak yetiştirilmiştir. Bakanlık tarafından yetiştirilen 58 formatör öğretmenlerimiz ilimizde açtığımız Hizmet içi eğitimlerle ilimizde bütün öğretmenlerimizi Müfredatın uygulanması konusunda bilgilendirmişlerdir. Değişen ve gelişen dünyaya ayak uydurmak, öğrencilerimize kadim geleneğimizdeki becerileri kazandırırken ‘köklerden geleceğe” düsturuyla yeni müfredat çerçevesinde en güzel eğitimi vermeye gayret göstereceğiz” dedi.

MÜDÜR YAŞAR ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİ VE VELİLERE HİTAP ETTİ
Milli Eğitim Müdürü Yaşar konuşmasının devamında, “Geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da aynı gayret ve azimle çalışacağınızdan eminim. Yeni müfredatla çok büyük mesafeler kat ederek ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için çalışıyoruz. Genç ve dinamik eğitim kadromuzla öğrencilerimizi Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaştıracak, akl-ı selim, kalb-i selim ve zevk-i selim sahibi bireyler olarak yetiştirmek için hiç durmandan çalışacağınıza inancım tamdır. Bu kutlu görevde ekip ruhu ile çalışarak başarılı olacağımıza inanıyor ve ihtiyaç duyduğunuz her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Sevgili Öğrenciler, Hayatınızın en önemli vakitlerini geçireceğiniz ve geleceğinizi tayin edecek okulunuza ve öğretmenlerinize kavuşmuş bulunmaktasınız. Hepiniz eminim ki iyi bir tatil geçirdiniz. Tatilin verdiği rahatlık, huzur ve zindelikle yeniden okullarınıza döndünüz. İleride yaşayacağınız güzel günler için şimdiden emek harcamanız gerekiyor. Bilginin insanı bir adım öne çıkaran bir güç olduğu günümüzde sizler de vaktinizi çok iyi değerlendirin. Sizlere ilim yolunda rehberlik eden öğretmenlerinizi ve bin bir fedakârlıkla ihtiyaçlarınızı gideren anne babalarımızı mutlu etmek için çok çalışınız. Değerli veliler, Anne babalar olarak çocuklarınızı bizlere teslim ettiniz. Bu yıl 1. ve 5. Sınıflarımızın sınıf ve öğretmen belirlemeleri bakanlığımızca kura ile gerçekleştirildi. Fırsat eşitliği ilkesinden hareketle bakanlığımızın çalışmaları devam edecektir. Hep beraber toplumsal bir eğitim seferberliği için çocuklarımıza zaman ayıralım. Ne yaptıklarını, nereye gittiklerini takip edelim. Çocuklarımızın vakitlerinin yüzde 35’ini okulda geçirdiklerini göz önünde bulundurduğumuzda yetişmelerindeki tüm sorumluluğu okula ve öğretmenlere yüklemek son derece yanlış olacağından velilerimizin de üzerine düşen görevleri yerine getirmeleri gerektiğini unutmayalım. Çocuklarımızı ilgi ve yetenekleri doğrultusunda destekleyelim ve dijital çağın getirdiği olumsuzluklardan uzak tutalım. Cehaleti yenmek ve aydınlık yarınlara ulaşmak için verdiğimiz bu kutlu mücadelede her zaman olduğu gibi bu yıl da bizlerden desteklerinizi esirgemeyiniz. Bu vesile ile 2024-2025 eğitim öğretim yılının hepimize hayırlı olmasını diliyor, şehit öğretmenlerimizi de rahmetle anıyorum” diye konuştu.








Okul öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları, şiirler okunması ve spor gösterileri ile son bulan programın ardından Niğde Valisi Cahit Çelik, sınıfları gezerek öğrencilere yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Selçuk İlkokulu’nda düzenlenen İlköğretim haftası programına Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Belediye Başkan Vekili Muharrem Çiftçibaşı, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, protokol üyeleri, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı.
(Dahi GEDİK)
 

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }