GÜNCEL

Niğde’de yöresel gıda ürünleri yapımı kursu başladı

Abone Ol

Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Niğde Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle düzenlenen "Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı" kursu, 20 Aralık 2024 tarihinde başladı. Kurs, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü’nde görevli Gıda Mühendisleri tarafından verilen eğitimlerle, yöresel gıda üretimi alanında bilgi edinmek isteyen 55 kursiyere yönelik başlatıldı.

YÖRESEL MALZEMELER VE ÜRETİM TEKNİKLERİ ÖĞRETİLECEK
Kurs kapsamında kursiyerlere, bölgemizin kendine özgü yerel malzemelerinin tanıtılması, geleneksel tariflerin öğretilmesi, üretim teknikleri, ürünlerin korunması ve saklanması, gıda güvenliği ile hijyen kuralları hakkında bilgiler sunulacak. Ayrıca, yerel ve ulusal pazar araştırması gibi konularda da eğitim verilecek.



TEKNİK GEZİLERLE DESTEKLENECEK EĞİTİM SÜRECİ
“Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı” kursu, 20 Aralık 2024 – 22 Şubat 2025 tarihleri arasında toplam 320 saat olarak planlandı. Kurs sürecinde, katılımcılara teknik geziler de düzenlenerek, üretim yerlerine ziyaretler yapılacak.
Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, bu kursla bölgedeki yerel gıda üretiminin teşvik edilmesini ve katılımcıların bu alanda daha donanımlı hale gelmesini amaçlıyor. Kurs, yerel ekonomiye katkı sağlamak ve yöresel gıda ürünlerinin üretim süreçlerini daha bilinçli bir şekilde yürütmek adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
(Haber Merkezi)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }