Gürer: Çözümsüz sorun yoktur, sistemlerin yarattığı sorunlar vardır Gürer: Çözümsüz sorun yoktur, sistemlerin yarattığı sorunlar vardır

Niğde’de süt üreticilerinin artan maliyetler karşısında sıkıntılar çektiği ile ilgili her gün şikâyet ve bu konunun gündeme getirilmesi ile ilgili gerek doğrudan, gerek haberlerimiz üzerinden gerekse sosyal medya ile w whatsapp iletişim hatlarımız üzerinden mesajlar almaya devam ediyoruz.
Niğde’de süt üretiminde olduğu gibi süt alım fiyatlarının düşüklüğü, artan maliyetlerle birlikte sorunların giderek derinleşmeye başladığı bu günlerde üreticilerin yanı sıra bunu işlemek isteyen firmalarda sıkıntı yaşıyor.
Başlıca gider kalemleri arasında bulunan yem ve veterinerlik hizmetleri gibi maliyetlerin sürekli artış göstermesi şu aralar fiyatı belli olmasına rağmen daha düşük rakamlarla süt toplandığı iddiaları ise Niğde’de geçimini ve geleceğini bu sektere yatıran süt üreticilerini zora sokmaya devam ediyor.
Süt piyasası ve pazarı onuşunda önemli çalışmaların yapılmasını talep eden üreticiler yetkililere seslenmeye devam edecek gibi görünüyor.
(Salih ALPTEKİN)

Editör: Niğde Haber