EĞİTİM

NÖHÜ'de Kadın ve Aile Çalışmaları Kongresi gerçekleşti

Abone Ol

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi (NÖHÜ) Kadın, Aile ve Sosyal Politikalar Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından “Ulusal Multidisipliner Kadın ve Aile Çalışmaları Kongresi” düzenlendi.Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen kongrenin açılış programına NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, il protokolü, Üniversite akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış programında Üniversite Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları tarafından müzik dinletisi icra edildi ve açılış konuşmaları gerçekleştirildi.
“GÜÇLÜ AİLE, SAĞLIKLI TOPLUM ANLAYIŞIYLA FAALİYETLERİMİZ SÜRÜYOR”
Kongrenin açılış programında konuşan NÖHÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversitenin topluma hizmette öncü ve yenilikçi olmayı içeren vizyonu ve “güçlü aile, sağlıklı toplum” anlayışıyla aile ve kadın çalışmalarına ilişkin faaliyetlerini sürdürdüğünü belirtti. NÖHÜ’nün bu alanda son iki yılda birçok panel, konferans, çalıştay ve eğitim etkinliği düzenlediğini hatırlatan Rektör Uslu, “Bugün gerçekleştirdiğimiz kongremiz de bu çalışmaların bir parçasıdır.” diye konuştu.
“AİLE TOPLUMUN TEMELİ, KADIN VE ÇOCUKLAR İSE EN DEĞERLİ ÖZNELERİDİR”
Konuşmasında kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür eden Rektör Uslu, sözlerine “Aile, toplumun temeli, kadın ve çocuklar ise en değerli özneleridir. Bu kongrenin, son zamanlarda yaşanan acı olayların tekrarlanmaması ve toplumun yapı taşı olan aileyi korumak için bir farkındalık oluşturmasını diliyorum.” diyerek son verdi.
Açılış programında ayrıca Kongre Başkanı ve NÖHÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Kara ile Niğde Valisi Cahit Çelik’in eşi Nermin Çelik de birer konuşma gerçekleştirdiler.
DÖRT AYRI PANEL, İKİNCİ GÜNÜNDE İSE 27 SÖZEL BİLDİRİ SUNULDU
Kongrenin ilk gününde dört ayrı oturumda 17 konuşmacı kadın ve aile çalışmalarıyla ilgili sunumlarını gerçekleştirdi. İkinci günde ise 27 katılımcının bildirilerini sunduğu kongrede, üçüncü gün Niğde gezisi ve kapanış oturumuyla son buldu.
(NÖHÜ)






{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }