Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın stratejik planı doğrultusunda gıda güvenilirliği konusunda eğitimlerine devam ediyor. Son olarak, Bor ilçesi Fahri Kirt Ortaokulu’nda 485 öğrenciye “Okullarda Gıda Güvenilirliği, Gıda Kayıpları ve İsrafı” konulu eğitim verildi.
Gıda Kontrol Görevlileri Kimya Mühendisi Zeliha Ulaş AYDIN ve Ziraat Mühendisi Ülkü ERDEM tarafından verilen eğitimde, öğrencilere gıda israfının önlenmesi, güvenilir gıda tüketimi, gıda hijyeni, gıda zehirlenmelerinin önlenmesi, doğru beslenme alışkanlıkları ve gıda etiket bilgileri hakkında bilgiler sunuldu. Ayrıca, öğrencilere okul kantinlerinde dikkat edilmesi gereken unsurlar, kişisel temizlik ve el yıkama şekli gibi önemli konularda da bilgilendirme yapıldı. Eğitimin bir diğer önemli konusu ise, Alo 174 Gıda hattının ne işe yaradığının ve nasıl kullanılmasının gerektiği oldu. Bu eğitimler, öğrencilere sağlıklı ve güvenli gıda alışkanlıkları kazandırmayı hedefliyor.
(Niğde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü)