EĞİTİM

Orhan: Eğitimdeki sorunlara acil çözüm bulunmalı

Abone Ol

Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan, 2024-2025 Eğitim ve Öğretim yılının ilk günü basın açıklaması yaptı, okullar ve öğretmenlerle ilgili aksaklıkların giderilmesi taleplerini değerlendirdi.

“ÖĞRETMEN AÇIĞI SORUNUNA ÇÖZÜM BULUNMALIDIR”
“İşgücü Uyum Programı, güvencesiz yapısı ve düşük gelir getirisiyle okulların temizlik sorununa çözüm olamaz” diyen Şube Başkanı Orhan açıklamasında, “Yeni eğitim öğretim yılı; eğitimde başarı, eğitim çalışanlarında huzurun hakim olduğu bir yıl olsun.” Dedi.
Eğitim Bir Sen Niğde Şube Başkanı Hasan Orhan taleplerini de dile getirerek , “İşgücü Uyum Programı, güvencesiz yapısı ve düşük gelir getirisiyle okulların temizlik sorununa çözüm olamaz. Okullara doğrudan ödenek tahsis edilmelidir. Okul kantinlerinde boykot ürünlerinin satışına izin verilmemelidir. Eğitim çalışanlarının alım gücü artırılmalıdır.20 bin öğretmen atama sürecindeki belirsizlik bir an önce giderilmelidir. Mülakat uygulaması kaldırılmadır. Öğretmen açığı sorununa çözüm bulunmalıdır. Sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik son bulmalı, kadrolu istihdam esas alınmalıdır. Yer değişikliği talepleri karşılanmalıdır. Mağduriyet giderilerek kalıcı bir kariyer sistemi kurulmalıdır.
Eksiklikler giderilmeli, Öğretmenlik Meslek Kanunu adını hak eden bir içeriğe kavuşturulmalıdır. İstihdamda güçlük çekilen bölgelerde cezbedici yöntemler hayata geçirilmelidir. Eğitim yöneticiliği liyakat ve kariyer ekseninde profesyonel bir meslek olarak yapılandırılmalıdır. Eğitim çalışanlarına yönelik şiddete karşı caydırıcı önlemler alınmalıdır. Öğretim yılına hazırlık ödeneği tüm eğitim çalışanlarına ödenmelidir. Görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavları yapılmalıdır. Hizmetli ve memurların hakları iyileştirilmelidir. Şube müdürlerinin sorunları çözülmelidir.” İfadelerine yer verdi.
(Eğitim Bir Sen Niğde Şubesi)

{ "vars" : { "gtag_id": "G-815M9GDBNG", "config" : { "G-815M9GDBNG": { "groups": "default" } } } }