Niğde’nin Ulukışla ilçesinde İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenene Yaz Okulu kapsamında açılan Geleneksel Okçuluk branşında öğrenciler TÜBİTAK Destekli 'Okçularda Solunum kası egzersizinin atış performansı ve dikkat düzeyine etkisi' isimli proje kapsamında testlere başladı.
HAFTADA 4 GÜN TRİFLO İLE NEFES EGZERSİZİ
Geleneksel Okçuluk kurs Antrenörü Ramazan Arslan, TÜBİTAK Projesi kapsamında Geleneksel Okçuluk branşında başlayan test ve teknik detaylar hakkında gazetemize şu bilgileri verdi “Okçularda Solunum kası egzersizinin atış performansı ve dikkat düzeyine etkisi konulu TÜBİTAK projemiz kapsamında, Ulukışla ilçemizde yer alan Geleneksel Türk Okçuluğu kursumuzda öğrencilerimizle beraber testlere başladık. 30 kişinin katıldığı bu projede, deney ve kontrol grubu olarak 2 grup bulunuyor. Deney grubuna başlangıç verilerini aldıktan sonra "d2" dikkat testini uyguluyoruz ve ilerleyen 3 hafta boyunca haftada 4 gün triflo ile nefes egzersizi yaptıracağız.  Testin son haftasında sonuç verilerini alıp, başlangıç verileri ile arasındaki durumu çözümleyeceğiz ve bunu Geleneksel Türk Okçuluğu üzerinde ölçeceğiz. Geleneksel Türk Okçuluğu için daha bilimsel ölçümler gerekiyor. Allah’ın izniyle hep birlikte nice çalışmalar yapmak dileğiyle.”
ARMAN ÖZMEN: SPORU BİLİM IŞIĞIYLA AYDINLATMAYA DEVAM EDİYORUZ
Ulukışla’da yürütülen Yaz Okulu hakkında değerlendirmede bulunan İlçe Gençlik ve Spor İl Müdürü Arman Özmen ise ; “Ulukışla'da Sporu bilim ışığıyla aydınlatmaya devam ediyoruz. Ulukışla sporun başkenti olacak, açıklamalarında bulundu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün; Spor, yalnız beden kabiliyetinin bir üstünlüğü sayılmaz. İdrak ve ahlak da bu işe yardım eder. Zeka ve kavrayışı kısa olan kuvvetliler, zeka kavrayışı yerinde olan daha az kuvvetlilerle başa çıkamazlar. Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim, sözüyle bize yol göstermiştir. Destekleri için Niğde Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın İlker Ötgünlü'ye ve Okçuluk Atölyemize ilk günden bu yana destek ve katkılarından dolayı Ulukışla Kaymakamımız Sayın Yunus Köse'ye teşekkür ederiz.” dedi.
(Haber Merkezi)

Niğde'de yüzme bilmeyen kalmayacak Niğde'de yüzme bilmeyen kalmayacak

Whatsapp Image 2024 08 13 At 20.06.43

Editör: Niğde Haber