Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması Tarım, Orman ve İnsan Fotoğraf Yarışması

Niğde’de uzun süredir Turizm sektöründe kendi şirketiyle hizmet veren Cevdet Eroğlu, Aladağlar ve Emli Vadisindeki turistik faaliyetleri değerlendirdi.
Eroğlu; ‘’Yıllardır bölgeye yabancı gruplar kamplı trekking turları için her yıl Aladağlara gelir. Son yıllarda kontrolsüz bir insan seli ve Emli Vadisindeki bilinçsiz kitle turizmi hareketi maalesef yabancı tur operetleri gözünde popüler olmaktan çıkmaya başlamıştır. Yıllardır yapılan toplantılarda Emli vadisi girişine bir kapı yapılmasını talep ettik. Dönemin Valisi Sayın Yılmaz Şimşek yaptığı master eylem planlarıyla bölge turizmi için bir vizyon koymuştu ve kendisi başka bir kentimize vali olarak atanmasından dolayı bu projelerde rafa kalktı.” dedi
FRANSIZ GRUP GÜRÜLTÜ VE ARAÇ SESLERİNDEN RAHATSIZ OLDU!
Cevdet Eroğlu, “Geçen hafta Emli vadisinde konaklayan bir Fransız grubumuz gürültüden, araba seslerinden oldukça rahatsız olarak çadır yerlerini değiştirmek istediler. Akşam saatlerinde kontrol olmamasından dolayı vadiye gelen içkili insanların sesli müzik dinlemeleri ve vurdumduymaz davranmaları gelen yabancı turistleri de tedirgin etmektedir ve güvenlik anlamında sorun oluşturmaktadır. Dağ turizmi sadece jandarmaya isim bildirmekle izin verdim gidebilirsiniz demekle olmuyor. Asıl olan bölge ciddi anlamda kontrolsüz günübirlikçilerin yarattığı tahribatı minimize etmekten geçer. Sürdürülebilir turizmin ana teması destinasyonların korunması ve gelecek nesillere aktarılmasını görev kabul eder’’ diye konuştu.
“AYNI SENARYOYU EMLİ VADİSİNDE YAŞAMAKTAYIZ”
Turizmci Eroğlu; ‘’2000’li yıllarda Bolkar dağlarına yoğun gelen yabancı gruplarımızın konaklama yaptığı meydan yaylasında silah sesleri ve araç yoğunluğunun kamp alanlarına kadar çıkmasına izin verilmesi sonucunda güvenlik endişesini de beraberinde getirmiştir. Dönemin Valisi ve Ulukışla kaymakamına defalarca sorunu iletmemize rağmen duymazdan gelmişlerdir ve bölgeye tur getiren turizm şirketleri bu dağlardan elini ayağını çekmek zorunda kalmışlardır. Geldiğimiz noktada aynı senaryoyu Emli vadisinde yaşamaktayız. Millî parkların kontrolünde olan amacı sadece gelen turistlerden para toplamak olan ve eko turizmi kapsamında bölgeye yatırım yapmaktan geri duran bir anlayışla bu işlerin Türk Turizm vizyonuyla bağdaşmadığını görmekteyiz. Niğde Valiliğince yürütülmüş olan Marka Kent çalıştay raporunda “ALADAĞLAR” Niğde’nin tanıtım yüzü olarak belirlenmişti. Ama gel gelelim bu tanıtımın altını dolduracak ve bölgeyi bilinçli turizm modeliyle yönetecek bir anlayışın olmadığını üzülerek seyretmekteyiz’’ dedi.
“ÜZÜCÜ BİR OLAYLA KARŞI KARŞIYA KALIYORUZ”
Eroğlu açıklamasını; ‘’Nisan 2024’de bölgeye getirdiğimiz Çinli bir firma geçenlerde bize göndermiş olduğu mailde 2025 programlarından Niğde Aladağları çıkartma kararı aldığını duyurdu. Bu yıl gelen bir Fransız grup hengâmenin içeresinde bilinçsiz bir turizm destinasyonu sürdürülebilir turizm anlayışına çok uzak kaldığı için 2025-2026 yıllarında kısmen dağ turlarını askıya alacağını ve el değmemiş, doğası bozulmamış yeni destinasyonlara yönelecekleri dile getirdiler. Üzücü bir olayla karşı karşıya kalıyoruz. Bir taraftan devletimiz turizm hedeflerinden bahsederken 100 milyon turist 100 milyar dolar hedef koyup ülkemize gelen her bir dövizin cari açığa katkı sunacağını her platformda söylese de maalesef yerel dinamiklerin devletimizin bu hedeflerini ilk defa duyuyorlarmış gibi hareket etmeleri biz sektör temsilcilerini derinden yaralamaktadır” İfadeleriyle tamamladı.
(Dahi GEDİK)

Whatsapp Image 2024 07 01 At 13.29.19

Whatsapp Image 2024 07 01 At 13.29.19 (2)

Whatsapp Image 2024 07 01 At 11.56.28

Whatsapp Image 2024 07 01 At 11.56.28 (1)

Editör: Niğde Haber